Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Українка Анна Рижикова фінішувала восьмою у рекордному забігу на 400 м/б (Відео)

«Я зла на себе, що не змогла швидше побігти, піднятись на вище місце».

Фото із сайту xsport.ua.

Українка Анна Рижикова фінішувала восьмою у рекордному забігу на 400 м/б (Відео)

«Якби мені в кінці лютого чи в березні хтось сказав, що я буду на чемпіонаті світу і буду у фіналі, то я б не повірила»

Українська бігунка Анна Рижикова (на фото) – фіналістка чемпіонату світу у бігу на 400 метрів з бар’єрами. 32-річна атлетка змогла потрапити до топ-8 найкращих втретє у своїй кар’єрі: також змагалася у фіналі у 2013 та 2019 роках.

Про це інформує Суспільне Спорт.

У самому фіналі показати найкращий результат Анні не вдалося: вона пробігла за 54.93 секунди – це останнє восьме місце.

У цьому ж забігу був встановлений новий світовий рекорд – Сідні Маклафлін подолала дистанцію за 50.68 секунди (!).

Дивимось, як це було:

Сідні Маклафлін подолала дистанцію 400 м/б  за 50.68 секунди (!).

Старт Рижикової був останнім особистим для України в бігових дисциплінах на чемпіонаті світу. Попереду – виступ Марини Бех-Романчук у стрибках у довжину та старт у естафеті 4х400 метрів.

Найкращі результат України на ЧС-2022 з легкої атлетики:

2-е місце: Ярослава Магучіх (стрибки у висоту)

3-є місце: Андрій Проценко (стрибки у висоту)

4-е місце: Ірина Геращенко (стрибки у висоту)

7-е місце: Михайло Кохан (метання молота)

8-е місце: Анна Рижикова (біг на 400 м/б)

Після фінішу Анна Рижикова дала ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт про виступ у фіналі та свої емоції після чемпіонату світу.

Вона сказала, що у лютому – березні не повірила б, якби їй хтось сказав, що виступатиме у фіналі чемпіонату світу. Водночас, вона зла на себе за такий результат.

«Завжди хочеться більшого, показати кращий результат. Але не буду виправдовуватись, я не з тих, хто зливає і не виконує свою задачу. Я боролась, але, на жаль, сьогодні восьме місце. Хоча можна це представити зовсім по-іншому. Я вже казала, якби мені в кінці лютого чи в березні хтось сказав, що я буду на чемпіонаті світу і буду у фіналі, то я б не повірила. Тому з одного боку, це велике досягнення – бути у фіналі з найкращими дівчатами у світі, а з іншого – я в середині себе не те, щоб не пробачаю, але я зла на себе, що не змогла швидше побігти, піднятись на вище місце. Завжди є дві сторони», – сказала Рижикова.

Анна також подякувала усім за підтримку під час цього виступу.

«У середині все одно залишається прагнення до більшого. Я дуже пишаюсь, що я зараз тут. За мною стоїть дуже багато людей, які допомагали мені пройти цей шлях, і я дуже вдячна всім, хто допомагав і фінансово, і порадами, і з пересуванням. Багато людей мені допомагали під час тренувань на стадіоні, коли я була без тренера. Тренер мене дуже підтримував спочатку онлайн, а тепер тут – на стадіоні. Я дуже вдячна всім людям, хто дивився, прокидався вночі, писав мені повідомлення в соціальних мережах. Я рада представляти нашу країну на чемпіонаті світу, ще й у фіналі».

Наша довідка:

Анна Рижикова – 32-річна бігунка, представляє Дніпропетровську область. Спеціалізується на бігу 400 м/б та естафетах 4х400 м.

Учасниця двох Олімпіад та бронзова медалістка Лондона-2012. Минулого року в Токіо посіла п'яте місце на 400-метрівці з бар'єрами.

Особистий рекорд Анни на дистанції 400 м/б – 52.96 секунди. Був встановлений на етапі Діамантової ліги в Стокгольмі у 2021 році.

Читайте також на volyn.com.ua: «Волинянка Надія Боровська на Чемпіонаті світу не дійшла до фінішу дистанції 35 км...».

Telegram Channel