Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Як 28 липня вперше відзначатиметься День Української Державності

Володимир Зеленський під час звернення.

Фото: Офіс президента.

Як 28 липня вперше відзначатиметься День Української Державності

У четвер, 28 липня, в Україні вперше відзначатимуть День Української Державності. Цьогоріч державне свято відбудеться під час шостого місяця повномасштабної війни

Про це сказав президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення. Про це пише Еспресо.

«Вперше. Відзначимо в час такої жорстокої війни – на шостому її місяці. Після восьми років війни на Донбасі. Але відзначимо. Попри все. Бо українців не зламати. День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру», - сказав він.

За словами президента, зараз перед країною є важливе національне завдання - працювати разом на перемогу.

За словами президента, зараз перед країною є важливе національне завдання - працювати разом на перемогу.

«А отже, зможемо зробити те, що не вдавалося зробити раніше попереднім поколінням. Це стосується й нашого захисту в цій війні за незалежність, і нашого руху в об’єднану Європу, до повноправного членства у ЄС, і нашої здатності стати однією з найбільш сучасних держав світу. Немає зараз тих, хто в цьому сумнівався б. Є лише ті, хто сперечається, як цього досягнути. Це буде. Це ознака віри в Україну – не тільки нашої власної віри», - сказав президент.

Зеленський додав, що впродовж наступного тижня, з понеділка 25 липня, в Україну прибудуть партнери та будуть важливі переговори, «а найважливіше – буде подальше просування українських позицій. На фронті, в дипломатії, в економіці».

У серпні 2021 року Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, який передбачає встановлення 28 липня вихідним днем - Днем державності України.

Читайте також: «Порушників комендантської години беруть «на олівець».

Реклама Google

Telegram Channel