Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Порошенко: держава має сприяти переходу громад від церкви окупанта до Православної Церкви України

«Ми прагнемо перемоги і прагнемо миру. Я сьогодні молився за це у нашій церкві».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко: держава має сприяти переходу громад від церкви окупанта до Православної Церкви України

Петро та Марина Порошенки у День Хрещення Київської Русі-України взяли участь у святковому богослужінні у Михайлівському Золотоверхому соборі, яке очолив Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній

Після служби Порошенко сказав журналістам, що вкрай важливо продовжити процес переходів громад до Православної Церкви України від церкви країни-окупанта, яка порушила всі християнські цінності, підтримала криваву війну росії проти України та благословляє російських військових на вбивства.  

«Щойно завершилася служба у Михайлівському Золотоверхому соборі. 1034 роки тому Святий Рівноапостольний князь Володимир приніс світло християнства у Київську Україну-Русь», – сказав він. 

«Сьогодні ми також потребуємо включення в санкційний список генерала Гундяєва, який натягнув на себе патріарший куколь».

 

 «Цей день Україна зустрічає зараз у важких випробуваннях. Війна, розв’язана Каїном і антихристом путіним, лише підтвердила, що у московській церкві немає головного, що має бути в кожній християнській родині, установі, церкві – немає любові. Із чим росія прийшла до нас, кожен може переконатися, якщо побачить Бучу, Ірпінь, Гостомель, Маріуполь, Рубіжне, Кремінну, Чернігів, Охтирку. Це жах», – підкреслив Порошенко. 

Він зазначив, що сьогодні молитви всіх українців і всього світу – з Україною. «Ми прагнемо перемоги і прагнемо миру. Я сьогодні молився за це у нашій церкві», – додав він.

 

 «Я дуже хотів би, щоб Україна вийшла сильнішою із цієї війни. Більш об’єднаною», – підкреслив п’ятий Президент України.  

«Сьогодні нам забезпечує перемогу, рятує Україну наша Армія. І наші молитви – з нашими захисниками, нашими воїнами», – сказав Порошенко. 

П’ятий Президент України також зазначив, що державу об’єднує культура і мова, а церква створює духовний фундамент для перемоги, віри і міцності нашого народу.

 

 «Єдине – ми маємо зупинити спроби перешкоджати переходам парафій в лоно нашої Церкви від росіян. Про це було сказано в рішенні Синоду Православної Церкви України. Вже немає ніяких сумнівів, що ми маємо на це реагувати», – підкреслив Порошенко. 

«Сьогодні ми також потребуємо включення в санкційний список генерала Гундяєва, який натягнув на себе патріарший куколь», – також підкреслив він. 

 

 «Ми маємо викинути загарбників з нашої святої української землі. Я вірю, що так і буде. Я вірю, що молитви всіх, об’єднану нашу спільну молитву Господь почує. А ми з Мариною Вас всіх вітаємо зі святом Хрещення України-Русі», – сказав Петро Порошенко.

Telegram Channel