Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Сьогодні Мірча Луческу святкує День народження

Вітаємо!

Фото: ФК Динамо Київ.

Сьогодні Мірча Луческу святкує День народження

Містер відзначає поважну дату

Головному тренеру київського «Динамо» Мірчі Луческу виповнюється 77 років. Знаменитий на весь світ румунський фахівець очолив «Динамо» два роки тому і в першому ж сезоні біля керма команди виграв із нею всі три національні трофеї, а також повернув клуб до Ліги чемпіонів, йдеться на сайті ФК «Динамо» Київ.

Згуртувавши команду, створивши налагоджений механізм, Ви зуміли прищепити своїм підопічним дух переможців, повернувши до Києва золотий блиск кубків та медалей.

Від імені клубу з днем ​​народження Містера привітав президент «Динамо» Ігор Суркіс:

«Шановний Мірча!

Цього святкового дня прийміть вітання з нагоди Вашого дня народження від мене особисто та від усієї динамівської родини!

Ставши частиною нашого клубу, Ви миттєво вдихнули в команду нове життя, дали їй новий імпульс, допомагаючи гравцям якнайкраще та швидше розкривати усі грані свого футбольного таланту. Згуртувавши команду, створивши налагоджений механізм, Ви зуміли прищепити своїм підопічним дух переможців, повернувши до Києва золотий блиск кубків та медалей.

Щодня гравці навчаються у вас, Ви є для них не тільки тренером, але й справжнім наставником у футбольному світі, у якому Ви багато чого пізнали за свою багату кар'єру. Ви багато зробили для розвитку футболу в Україні та не покинули нашу країну у важкий для неї час.

Цього святкового дня дозвольте Вам побажати мирного неба, міцного здоров'я, довгих років футбольного життя і, звісно, нових перемог та титулів на чолі київського «Динамо»!».

Зазначимо, що Мірча Луческу — румунський футболіст і тренер, головний тренер київського «Динамо».

Більшість ігрової кар'єри провів у «Динамо» (Бухарест), грав на позиції нападника. На посаді головного тренера робив чемпіонами румунські клуби «Динамо» і «Рапід», турецькі «Галатасарай» і «Бешикташ», а також українські «Шахтар» та «Динамо».

У 2004—2016 роках тренував «Шахтар» (Донецьк), із яким виграв 8 чемпіонатів України, 6 Кубків України та Кубок УЄФА 2009. Рекордсмен клубу за такими показниками: найдовше на посаді тренера (12 років), найбільше титулів (22), найбільша кількість офіційних матчів (573).

Третій найтитулованіший тренер в історії світового футболу. 2015 року Луческу став п'ятим тренером в історії, який очолював клуб у 100 матчах Ліги чемпіонів УЄФА, після Алекса Фергюсона, Карло Анчелотті, Арсена Венгера та Жозе Моурінью. Кавалер ордена Зірки Румунії, найтитулованіший тренер в історії чемпіонату України, заслужений тренер України, повний кавалер ордена «За заслуги» (Україна). 

Читайте також: Турецькі фанати після голу «Динамо» кричали «путін»: Луческу не прийшов на пресконференцію (Відео).

Telegram Channel