Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Що робити, якщо ви загубили телефон: поради від кіберполіції

Смартфон чи планшет – це ключ до приватних даних користувача.

Волинь-нова

Що робити, якщо ви загубили телефон: поради від кіберполіції

В такому випадку фахівці радять реагувати якомога швидше, щоб зловмисники не встигли скористатися банківськими картками та вашими конфіденційними даними

Якщо ви десь у громадському місці загубили свій мобільний телефон, його потрібно якомога швидше убезпечити. Перше, що потрібно зробити: зателефонувати оператору SIM-карти, а також завершити активні сеанси у месенджерах. Тоді  шахраям буде важче скористатися вашими даними.

Про це повідомили у пресслужби Кіберполіції України.

«Смартфон чи планшет – це ключ до приватних даних користувача, тому у разі його втрати діяти потрібно якомога швидше, аби зловмисники не встигли скористатися банківськими або конфіденційними даними», - наголосили в Кіберполіції.

Не ігноруйте повідомлення системи підтримки сервісів, у яких ти зареєстрований та які використовувалися на втраченому пристрої.

Що потрібно робити?

  • Зателефонувати на гарячу лінію та заблокувати вашу SIM-карту.
  • Завершити всы активні сеанси у облікових записах.

Другий шаг - змінити паролі в Apple ID та Google, потім - в соціальних мережах та месенджерах, онлайн банкінгах та електронних скриньках.

«Не ігноруйте повідомлення системи підтримки сервісів, у яких ти зареєстрований та які використовувалися на втраченому пристрої. Ці повідомлення можуть містити інформацію про сторонній вхід до облікового запису або про спроби такого входу», - радять в Кіберполіції.

Також потрібно налаштувати всюди двустороннюю автентифікацію.

А в залежності від ситуації, потрібно стерти з пристрою всю конфіденційну інформацію. Для цього потрібно зайти на офіційний сайт компанії, яка випустила ваш телефон, та ознайомитися з інструкцією по віддаленому видаленню інформації з пристрою.

Крім того, потрібно відразу звернутися до поліції та повідомити про інцидент у всіх деталях.

Telegram Channel