Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
У Луцьку можуть з’явитися вулиці Мрії та Діда Панаса, який мешкав у домі на проспекті Волі

Батьки писали в редакцію телебачення тисячі листів про те, що «діти не можуть заснути без його казок».

Фото із сайту pinterest.com.

У Луцьку можуть з’явитися вулиці Мрії та Діда Панаса, який мешкав у домі на проспекті Волі

Як відомо, актор Петро Вескляров, який розповідав казки під псевдо відомого діда, працював у волинському театрі

Комісія з впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади пропонує перейменувати ще 4 вулиці обласного центру Волині. Зокрема, вулицю Ковпака планують перейменувати на Сумську, Старова на Пластову, Ціалковського на Мрії, Черняховського на Гімназійну. Тепер — черга за сесією міської ради, яка й має прийняти рішення.

Вулицю Лєскова пропонують переназвати на вулицю імені Діда Панаса.

Також на громадське обговорення винесуть десять іменних назв вулиць, які пропонують до перейменування: Ізмайлова на Василя Барвінського, Кольцова на Павла Скоропадського, Короленка на Олександра Валенти, Курчатова на Анатолія Дублянського, Лєскова на Діда Панаса, Лобачевського на Юзефа Лободовського, Менделєєва на Надії Горлицької, Чайковського на Валентина Мороза, Чернишевського на Гетьмана Виговського, Шишкіна на Марії Приймаченко.

У 1946 році Петро Вескляров (Дід Панас) хотів оселитися у столиці. Але, оскільки він був на окупованій території, йому не дозволили. Направили працювати до Луцька, у Волинський музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка. Там він трудився до 1959 року і зіграв чимало ролей. Зокрема, городничого у «Ревізорі», командора у «Камінному господареві», Миколу Зарудного в «Украденому щасті». У Луцьку знайшов і кохання. Одружився із секретаркою театру Галиною. У 1949-му у подружжя народився син Богдан. У перші повоєнні роки із житлом було сутужно. Попри те Вескляровим виділили кімнату в комуналці у центрі міста, в триповерховому будинку на нинішньому проспекті Волі, 17.

Читайте також: «Першу казку дід Панас розповів у волинській вишиванці»

Реклама Google

Telegram Channel