Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Наш міністр оборони відповів неадекватам з «правозахисної організації»

«Героїзм і самовідданість Сил оборони України – це єдина причина, чому сотні тисяч наших громадян ще живі, хоча вже могли б загинути».

Фото Обозреватель.

Наш міністр оборони відповів неадекватам з «правозахисної організації»

Він назвав їх збоченцями

Олексій Резніков спростував звинувачення правозахисної організації «Amnesty International» про те, що ЗСУ нібито порушують правила війни й наражають на небезпеку мирних жителів.

Глава відомства наголосив: наша країна дає відсіч діям держави-терориста Росії та геноциду українського народу.

«Будь-які спроби навіть побіжно урівняти неспровоковану російську агресію й український самозахист, як це зроблено в матеріалі «Amnesty International», – це свідчення втрати адекватності та спосіб знищити свій авторитет», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Героїзм і самовідданість Сил оборони України – це єдина причина, чому сотні тисяч наших громадян ще живі, хоча вже могли б загинути, і що мільйони мають дім, хоча могли його втратити.

Міністр зазначив, що будь-які спроби поставити під сумнів право українців чинити опір геноциду, захищати свої сім'ї та домівки, захищати свої життя й життя своїх дітей, чинити опір діям Росії як держави-терориста – «це збочення, в які б правові конструкції його не маскували».

Героїзм і самовідданість Сил оборони України – це єдина причина, чому сотні тисяч наших громадян ще живі, хоча вже могли б загинути, і що мільйони мають дім, хоча могли його втратити, зазначив Резніков.

Водночас російські окупанти застосували проти України вже всі типи зброї, крім ядерної, скоюють масові вбивства військовополонених, масово ґвалтують жінок і дітей, калічать, грабують, знищують усе живе, скоюють злочин геноциду проти нашого народу.

Зазначимо, що правозахисна організація «Amnesty International» заявила, що українські військові, які стримують російську навалу, наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в школах і лікарнях.

КОМЕНТАР

Ірина Геращенко.
Ірина Геращенко.

 Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат від фракції «Європейська солідарність»:

«Прочитала звіт Amnesty International.

Це не має нічого спільного з нейтральністю і неупередженістю, емпатією і захистом цивільного населення.

Це гра на стороні зла».

Реклама Google

Telegram Channel