Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Деякі російські твори залишаться в навчальних програмах українських шкіл

Фото: delo.ua.

Деякі російські твори залишаться в навчальних програмах українських шкіл

Учнів знайомитимуть з творами в рамках предмету «Світова література»

У Міністерстві освіти і науки України розповіли, які російськомовні твори залишать у шкільній програми, повідомляє «Дивогляд«. 

Керівник управління загальної середньої й дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко відмітив, що перш за все, йдеться про роботи письменників, які хоча й писали російською мовою, але їхня творчість була тісно пов'язана з Україною.

Йдеться, зокрема, про твори таких авторів, як Микола Гоголь, Михайло Булгаков, Ільф та Петров.

«Якщо говорити концептуально, ухвалено рішення, що письменники, які писали російською мовою, але творчість яких була тісно пов’язана з Україною, тобто або вони народилися в Україні, або довгий час жили в Україні, або відображали у своїх творах українську тематику, їхня творчість буде залишатися в навчальних програмах», – сказав Кононенко.

Йдеться, зокрема, про твори таких авторів, як Микола Гоголь, Михайло Булгаков, Ільф та Петров.

«Це, наприклад, Микола Гоголь, це фактично наш український письменник, який дуже багато зробив для української культури. Або Володимир Короленко, так само буде вивчатися твір Михайла Булгакова «Собаче серце». У програмі залишиться вивчення твору Анатолія Кузнецова «Бабин Яр», тому що це знаковий твір, документальний, який тісно пов’язаний з трагічною подією, яка була на території України. Твір, як-от «12 стільців» Ільфа та Петрова, також вивчатиметься в шкільній програмі», – додав керівник управління загальної середньої й дошкільної освіти МОН.

Учнів знайомитимуть з авторами та їхньою творчістю в рамках предмету «Світова література».

Читайте також: Як навчити любити українське: колонка мами 4-х дітей.

Telegram Channel