Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Путін після розлучення зробив колишню дружину та її коханця мільярдерами: вони живуть у ЄС і без санкцій

Не все оточення путіна потрапило під санкції.

Фото Обозреватель.

Путін після розлучення зробив колишню дружину та її коханця мільярдерами: вони живуть у ЄС і без санкцій

Людмила Путіна після розлучення зі своїм чоловіком, президентом РФ, отримала від російської держави історичну будівлю в центрі Москви, громадську організацію, в яку переказують мільйони доларів держкомпанії, а також купила частку в компанії, яка видає мікрокредити росіянам

 А її новий чоловік, Артур Очеретний, який на 20 років молодший, завдяки Путіну став рублевим мільярдером, пише Обозреватель.

Про це йдеться у розслідуванні, опублікованому на сайті ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального. Розслідувачі виявили, що громадська організація, яку очолила Путіна, «Центр розвитку російської мови», отримала в дар від держави будівлю в Москві, на вулиці Воздвиженській, 9. Опісля організація змінила назву на «Центр розвитку міжособистісних відносин», від мерії Москви отримала в дар землю під будинком і почала здавати приміщення в оренду. На цьому вони заробляють мільйони доларів на рік. Також Путіна на рахунок свого фонду одержує гроші від держкомпаній.

При цьому ні вона, ні її новий чоловік не потрапили під санкції.

За отримані гроші колишня дружина Путіна придбала нерухомість у Франції, де вона разом із чоловіком і проводить більшу частину свого часу. Наприкінці 2012 року дочка Путіна Катерина та зять Кирило Шамалов купують особняк у Біарріці за 4,5 млн євро. Або ж їм його дарує попередній власник – Геннадій Тимченко, давній друг президента. У грудні 2013 року, тобто через пів року після оголошеного розлучення, Путіни купують тут другу віллу. Точніше, правильно сказати – Очеретні.

Людмила Путіна разом зі своїм новим чоловіком придбала нерухомість у курортних містах ЄС, інвестувала гроші у фінансові компанії, які видають мікрокредити, дають у лізинг мобільні телефони. При цьому ні вона, ні її новий чоловік не потрапили під санкції.

Реклама Google

Telegram Channel