Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Кохання війні не по зубах: в Україні - весільний бум

Все юуде Україна!

Фото ілюстративне.

Кохання війні не по зубах: в Україні - весільний бум

Від початку повномасштабного вторгнення, в Україні побралися вже майже 10 тисяч пар

Для реєстрації шлюбу зараз не потрібно чекати місяць, це можна зробити день у день. А якщо в командира військової частини чи головного лікаря є повноваження, то одружити молодят можуть і на фронті, і в лікарні, інформує ТСН.

За останні 5 місяців офіційних сімей в Україні стало майже на 10 тисяч більше. Це майже на пів тисячі більше, ніж було торік, під час карантину. Половина з них - це військові. Одружуються українці навіть під кулями. Якщо в команира військової частини є повноваження, то він самостійно може скласти акт. Навіть коли присутній тільки хтось один із пари. Так само можуть одружити онлайн і у відділах реєстрації. І, кажуть, це зараз дуже популярно.

«Формують заяву в командира, передають другому з подружжя, той другий з подружжя звертається у відділ ДРАЦС. Подає заяву. День у день ми їх реєструємо і вже проводимо церемонію хоча б через відеозв'язок», - кажуть в установі.

Формують заяву в командира, передають другому з подружжя, той другий з подружжя звертається у відділ ДРАЦС. Подає заяву. День у день ми їх реєструємо і вже проводимо церемонію хоча б через відеозв'язок», - кажуть в установі.

Закохані не хочуть відкладати одруження на потім і чекати на більш слушний час. Кажуть - жити треба вже.

«Підштовхнуло, напевно, те, що зараз дуже важкий стан у людей і потрібно триматися всім разом. Я думаю, що чим більше сімей зареєстрованих буде, тим буде краще», - кажуть працівники відділу реєстрації актів цивільного стану.

Тим паче, що зараз навіть не потрібно чекати місяць від дня подачі заяви. Хочеш - одружуйся. «Сімейний кодекс передбачає, що якщо є загроза життю одного з наречених, то шлюб може реєструватися в день подання заяви. Враховуючи воєнний стан, така загроза сьогодні є. Ця загроза існує для  кожної людини», - додають у ДРАЦСі.

Читайте також: «Не тільки їли й лікувалися: відомо, скільки й на що українці витратили грошей у липні».

Telegram Channel