Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чи завдасть росія ядерного удару по Україні? Прогноз Волкера

Чи піде на це путін?

Фото: Pixabay.

Чи завдасть росія ядерного удару по Україні? Прогноз Волкера

росія чудово розуміє, що отримає відповідь від НАТО

Американський дипломат, колишній спецпредставник Держдепу з питань України Курт Волкер упевнений, що росія не стане використовувати проти України ядерну зброю – як стратегічну, так і тактичну. Про це повідомляє ТСН.

«Якщо Путін застосує стратегічну зброю, з боку Заходу, НАТО буде рішуча і швидка відповідь і Росії не буде», – зазначив Волкер. Щодо використання тактичної ядерної зброї, то тут Росію зупиняє кілька причин.

По-перше, після ядерного удару по території України увесь процес захоплення української території втратить сенс.

Ще однією причиною є позиція російських військових, які, на думку американського дипломата, розуміють усі наслідки – і тому не стануть виконувати відповідний наказ президента.

Крім того, російське керівництво розуміє, що НАТО завдасть удару у відповідь на використання ядерної зброї проти України. «Це росіяни знають, тому не будуть робити нічого», – запевнив Волкер.

Ще однією причиною є позиція російських військових, які, на думку американського дипломата, розуміють усі наслідки – і тому не стануть виконувати відповідний наказ президента. «Путін розуміючи, що йому можуть не підкоритися, не буде віддавати такі накази, які порушать ланцюжок командування», – зазначив Курт Волкер.

Читайте також: Вторгнення білоруської армії в Україну мінімальне, але там є інша загроза – експерт

Реклама Google

Telegram Channel