Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Внаслідок ворожих обстрілів за добу в Україні загинули 16 людей

Жах...

Фото Нацполіції.

Внаслідок ворожих обстрілів за добу в Україні загинули 16 людей

Ворог продовжує тероризувати прифронтові території України; за добу зафіксовано близько 50 обстрілів рф, унаслідок яких загинуло 16 осіб

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МВС.

«Цієї доби сталось 46 обстрілів, у результаті яких загинули 16 осіб, і ще маємо десятки поранених. На мушці у росіян насамперед Донецька та Миколаївська області. Але потужно прилітає і в Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку області, низку інших регіонів країни», – сказав посадовець.

За час широкомасштабного вторгнення було зафіксовано 12 тисяч обстрілів, унаслідок яких було вражено близько 300 військових об’єктів, інші понад 20 тисяч – цивільні.

За інформацією Єніна, Донеччину обстріляли уже понад 3 тисячі разів, Луганщину – 4 тисячі, Миколаївщину – 700 разів. При цьому він уточнив, що єдина область, яку поки що оминула російська ракета, – Чернівецька.

Загалом за час широкомасштабного вторгнення було зафіксовано 12 тисяч обстрілів, унаслідок яких було вражено близько 300 військових об’єктів, інші понад 20 тисяч – цивільні.

Єнін акцентував увагу на причетності до обстрілів та їхніх наслідків диверсантів, які скеровують вогонь ворога.

«Працівники кримінальної поліції постійно вживають заходи з протидії диверсійно-розвідувальним та терористичним групам. Зазвичай перевіряються від 10 до 15 тисяч підозрілих осіб щотижня. Під час перевірок виявляються десятки осіб, яких ми передаємо в переважній більшості для подальшого з’ясування обставин до органів СБУ», – сказав він.

За словами Єніна, за 164 дні повномасштабної війни на території держави було викрито близько сотні ДРГ і затримано більше 1600 осіб, імовірно причетних до диверсійної діяльності.

«Зрада держави за 300 доларів – це майже як за 30 срібників. Проте діяльність поліції та СБУ з протидії цим проявам є доволі ефективною», – запевнив перший заступник міністра.

Читайте також: Назвали ім'я того, ким рашисти, імовірно, хотіли замінити Зеленського.

Реклама Google

Telegram Channel