Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Нахитрував з плівкою: на Волині службовець привласнив понад 2 млн гривень державних коштів, його судитимуть

Фото: УП.

Нахитрував з плівкою: на Волині службовець привласнив понад 2 млн гривень державних коштів, його судитимуть

Сьогодні слідчі ГУНП у Волинській області за процесуального керівництва Володимир-Волинської окружної прокуратури оголосили про підозру директору товариства з обмеженою відповідальністю у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та  ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України

Досудовим слідством у справі встановлено, що директор підприємства, шляхом зловживання своїм службовим становищем, з метою привласнення державних коштів в особливо великих розмірах, склав та посвідчив своїми підписами завідомо неправдиві документи щодо використаного матеріалу поліетиленової плівки (геомембрани), під час будівництва полігону твердих побутових відходів в одному із міст Волинської області. Внаслідок вкладання неякісної поліетиленової плівки, яка є значно тоншою і дешевшою за ту, що передбачена в проектно-кошторисній документації та яка не відповідає вимогам ДБН, шкідливі речовини з відходів можуть проникати у грунт та підземні води, що може спричинити екологічну катастрофу. Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Внаслідок вкладання неякісної поліетиленової плівки, яка є значно тоншою і дешевшою за ту, що передбачена в проектно-кошторисній документації та яка не відповідає вимогам ДБН, шкідливі речовини з відходів можуть проникати у грунт та підземні води, що може спричинити екологічну катастрофу.

Через незаконні дії службовця одна із міських рад області зазнала збитків на суму понад 2 мільйони гривень.

Нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Триває досудове слідство.

Читайте також: Купалися без нагляду: на Волині в батьків, які були нетверезі біля озера, забрали дітей

Telegram Channel