Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Чи готові до навчального року: в луцьких школах і садочках перевірили укриття (Фото)

Фото: Луцька міська рада.

Чи готові до навчального року: в луцьких школах і садочках перевірили укриття (Фото)

Абсолютна більшість шкіл і дитсадків до першого вересня матимуть повністю готові приміщення

9 серпня Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чебелюк перевірили готовність укриттів в школах і садочках міської територіальної громади. Посадовці побували в одній із найстаріших шкіл Луцька, в якій завершуються роботи з облаштування двох місць захисту. Одне з них розраховане на 300 осіб, інше – на 80. В підвалах, де вони розміщені, прибрали все зайве, побілили стіни, провели LED-освітлення, підготували кімнати для санвузлів. Тут є вода, підведуть інтернет, тобто буде все необхідне для комфортного перебування.

На облаштування укриттів в закладах освіти громади виділено близько двох мільйонів гривень. 

«На території громади ведуться дуже активні роботи з облаштування укриттів в школах і садочках, – підкреслив міський голова Ігор Поліщук. – Звичайно, заклади різні, підвальні приміщення відрізняються за площею, можливостями для встановлення стаціонарних туалетів, підведення води. Але в будь-якому випадку ми докладаємо максимум зусиль, щоб усі вони були комфортні, освітлені, мали лавочки або парти, питну воду, хорошу вентиляцію, санвузол, інтернет. Проводимо повний комплекс робіт, щоб дітям, особливо найменшим, було якомога зручніше перебувати там під час повітряної тривоги.»

Як повідомив міський голова, на облаштування укриттів в закладах освіти Луцької громади виділено близько двох мільйонів гривень. Тож абсолютна більшість шкіл і дитсадків до першого вересня матимуть повністю готові приміщення. «Ми намагаємося облаштовувати їх, виходячи з тих можливостей, які на сьогодні маємо», – сказав Ігор Поліщук.

Роботи в укриттях повинні бути завершені до 20 серпня. Їх остаточну відповідність вимогам чинного законодавства перевірятиме спеціальна комісія. На території Луцької громади лише три школи в сільській місцевості не мають поблизу місць захисту. Учням цих навчальних закладів буде запропоновано відвідувати іншу школу за допомогою шкільного автобуса.

Читайте також: На Волині на блокпосту діти зібрали 11 000 гривень на авто для ЗСУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telegram Channel