Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Це хріновий вчинок». Майкл Щур пояснив, чому залишив свого кота на вулиці після початку війни

Майкл Щур пояснив, чому залишив кота на вулиці.

Фото:Майкл Щур/Facebook.

«Це хріновий вчинок». Майкл Щур пояснив, чому залишив свого кота на вулиці після початку війни

Журналіст та ведучий популярної програми Телебачення Торонто Роман Вінтонів, що від початку війни воює в лавах ЗСУ, пояснив, як сталося, що його домашній кіт опинився на вулиці після початку війни

У відповідь на критику у Мережі за те, що Роман Вінтонів, він же Майкл Щур, викинув свого домашнього улюбленця на вулицю, він пояснив, як так сталося. Телеведучий, а зараз боєць ЗСУ, розповів, що його кота звуть iCot. Зараз йому 13 років, і він у нього живе з 2009 року.

Майкл Щур розповів, що кіт змалечку був привчений до вулиці: його виводили на повідку в Києві та Львові, він без страху подорожував у потязі, їздив на море та в Карпати.

Телеведучий розповів, що в ніч із 23 на 24 лютого його дружина із донькою перебували за містом, а він у Києві з котом. Одразу після початку війни його родина, не заїжджаючи до Києва, поїхала в евакуацію, а він мав терміново їхати з речами на місце військового збору, отримувати зброю та ставати на захист України.

Фоловери Майкла Щура діляться своїми історіями про те, що сталося з їхніми домашніми тваринами під час війни. Як виявилося, багато з них також залишили своїх котів на вулиці і навіть зачиненими вдома.

«Куди прилаштувати кота? Я не знаю. Теоретично він мав би їхати з моїми за кордон. Я йому зробив чип. У нього — всі щеплення. Паспорт міжнародного зразка. Тільки довідку не встигли взяти. Але він зараз біля мене. А я йду в армію, бо Росія почала повномасштабне вторгнення.

Чи міг я сказати своїм типам в армії «ви поки починайте там без мене… я кота прилаштую — і зразу до вас». Не міг», — розповів він.

Він пояснив, що йому довелося ухвалити одне з найважчих рішень у своєму житті. Він залишив кота на вулиці, сподіваючись, що він зможе дати собі раду.

«На щастя, так і сталось. Сусіди побачили його через три дні. Я попросив їх, щоб взяли його до себе. Він від них утік. Десь через місяць його знову побачили біля під‘їзду. Коли мені подзвонили, що він знову знайшовся, я відпросився зі служби. Забрав його. Передав кота товаришу (Денисе, ще раз дякую), який погодився, щоб він пожив у нього. Він зводив кота до лікаря на огляд. Доглядав його. Відтоді кіт був з ним, поки мої не повернулись. З котом зараз усе ок. Живе свій 13-й рік», — повідомив він.

І додав, що залишити на вулиці свого кота, з яким прожив 13 років, це — хріновий вчинок.

«Нашо я про це розповідаю зараз? Чому розповідаю про це на різних інтерв'ю? Хз. Можливо, якщо я мовчу про це — то я наче намагаюсь це приховати і цей вчинок здається ще гіршим.

Деякі речі, над якими треба добре подумати, які треба усвідомити, я залишаю на «після війни». Ця історія — одна з тих речей, які я відкладав. На щастя, ця історія завершилась для кота добре. А про себе я дізнався багато нового», — пояснив він і поділився цілою галереєю знімків з котом.

Фоловери Майкла Щура діляться своїми історіями про те, що сталося з їхніми домашніми тваринами під час війни. Як виявилося, багато з них також залишили своїх котів на вулиці і навіть зачиненими вдома.

Реклама Google

Telegram Channel