Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Alina Pash співатиме на одній сцені з росіянами

Фестиваль "Sziget" – один із найбільших європейських фестивалів.

Фото: Відкриті джерела.

Alina Pash співатиме на одній сцені з росіянами

Українська співачка Alina Pash не буде відмовлятися від участі у фестивалі, де також виступатимуть російські артистки

Виконавиця буде виступати на фестивалі Sziget, який відбуватиметься в Угорщині 10-15 серпня, написала вона у соцмережах, повіломляє Gazeta.ua.

Спочатку думала відмовитися. Та згодом зважила всі «за» та «проти». По-перше, інші українські артисти, які теж заявлені у лайнапі, погодилися на виступ. По-друге, це великий фестиваль, тож, на думку виконавиці, цей майданчик має мати противагу росіянам.

Запрошені українські артисти вимагали від організаторів фестивалю скасувати виступи росіян. Sziget пішов на зустріч українцям, але в іншій формі.

Запрошені українські артисти вимагали від організаторів фестивалю скасувати виступи росіян. Sziget пішов на зустріч українцям, але в іншій формі.

«Так, це цинічного з їхнього боку підтримувати Україну і легалізовувати росіян одночасно. І можна були би здійснити скандал публічно, проте це б мало ризик скасувати «здобутки дипломатії» і щонайгірше – лишити на фестивалі лише голос росіян. Це дуже непростий і болісний компроміс», – додала Аліна.

Співачка з командою переконані, що своєю «правильною» присутністю допоможуть Україні на міжнародній арені набагато більше, аніж демонстративним демаршем.

Вона зазначила, що нині разом з іншими українськими артистами готує ініціативу, аби вирішити проблему присутності росіян у лайнапах міжнародних музичних фестивалів.

Поки ж Аліна обіцяє, що зробить усе можливе на Sziget, аби російським артистам було соромно за те, що їхня країна розв'язала жахливу війну в Україні.

«На Sziget я готую особливе шоу. Зроблю все можливе, аби ці артисти могли відчути сором за те, що вони є частиною суспільства, котре веде війну проти України та проти вільного світу», – наголосила співачка.

Реклама Google

Фестиваль «Sziget» – один із найбільших європейських фестивалів, що відбувається щоліта в серпні на острові в Будапешті. Цього року пройде 10-15 серпня.

На фестиваль запрошені такі українські артисти, як Krapka;Koma, Ragapop, Luiku, E.Lina, Fo Sho, Kazka, Daria Kolosova та Etapp Kyle, Constantine, DJ MIURA та Postman. З російських артистів там буде виступати Ніна Кравіц.

Читайте також:  «Жінкам краще не вживати: лікарі назвали небезечний для красивої половини напій».

Telegram Channel