Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Журналіст Віталій Портников знайшов у квартирі «прослушку»

Віталій Портников.

Фото Еспресо.

Журналіст Віталій Портников знайшов у квартирі «прослушку»

Хто і для чого шпигував за журналістом Віталієм Портниковим

За одним із найбільш авторитетних українських журналістів Віталієм Портниковим стежать. Це стало зрозуміло після того, як у середу, 10 серпня, у його тимчасовому львівському помешканні знайшли сучасні підслуховуючі пристрої…

Новину повідомив народний депутат від «Європейської Солідарності» Микола Княжицький: «У Львові вдома журналіст Віталій Портников, який веде програми на «Еспресо» і „Радіо Свобода», знайшов підслуховуючий пристрій. Це диктофон з можливістю довго вести запис. Викликали поліцію. Приїхали швидко. Викликали СБУ. Не їдуть. Як депутат Верховної Ради прошу СБУ негайно приїхати і порушити справу. Ми ж не знаємо, хто і з якою метою встановив цей пристрій: наші служби, зарубіжні чи криміналітет…», – написав він. 

Згодом парламентарій повідомив, що на місце події приїхали і представники СБУ…

Згодом парламентарій повідомив, що на місце події приїхали і представники СБУ…

Прокоментувати те, що сталося, кореспондент «Високого Замку» попросив самого Віталія Портникова. Найперше ми запитали, з ким, з чим він пов’язує шпигунські «штучки», які знайшли у його квартирі…

— На це питання має відповісти Служба безпеки України, — каже журналіст. — Це її прямий обов’язок. СБУ вилучила пристрій, має віддати його на експертизу — тоді все буде так чи інакше зрозуміло.

— Чи є зацікавленість з боку СБУ у швидкому і об'єктивному розслідуванні, бо була інформація, що вони не поспішали до вас?

— Вони таки приїхали і все зробили за протоколом. А далі подивимося, як проходитиме слідство.

— Чи помічали ви раніше, у Києві чи у Львові, підвищену увагу до себе: машини з підозрілими типами, підозрілі звуки у телефоні?..

— Коли за людиною справді стежать, а не залякують її, то це ніхто ніколи не помічає. Коли за мною було демонстративне стеження у часи Януковича, ми це бачили. Якщо ж стеження професійне (за мною роками стежили у москві) — я цього ніколи не помічав. Тож коли ви помічаєте стеження, то це не стеження, а сигнал.

— Чи будете ви міняти стиль свого життя, щоб надалі вберегти себе від подібного інтересу?

— А як я маю міняти стиль свого життя? Що маю робити?

— Наприклад, поміняти квартиру. Найняти охоронця…

— Якщо стеження пов’язано з моєю професійною діяльністю, то я від держави ніяк не убезпечуся. Якщо ж це не пов’язано з моєю роботою, то держава має з’ясувати, з чим це пов’язано.

Читайте також: Ми поранені та розтрощені. А росіянам – «любопьIтно»

 

 

Реклама Google

 

Джерело: Високий Замок.
Telegram Channel