Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Дівчинка зібрала 7 тисяч євро на армію: Президент нагородив доньку загиблого воїна волинської бригади (Фото)

Церемонія відзначення учасників акції «Діти-рятувальники – герої війни».

Фото: Офіс президента України.

Дівчинка зібрала 7 тисяч євро на армію: Президент нагородив доньку загиблого воїна волинської бригади (Фото)

У День молоді, 12 серпня, Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою взяли участь у церемонії відзначення учасників акції «Діти-рятувальники – герої війни»

Така акція в Україні відбувалася вперше. Її учасники – юні українці, які здійснили подвиг рятівника в час повномасштабного російського вторгнення.Володимир Зеленський подякував рідним дітей, які виховали їх сміливими та відповідальними громадянами.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу Президента України.

Президент наголосив, що сьогоднішня церемонія відбувається в залі, де нагороджують і вшановують пам’ять Героїв України. Глава держави подякував юним українцям за їхню мужність і стійкість.

Президент наголосив, що сьогоднішня церемонія відбувається в залі, де нагороджують і вшановують пам’ять Героїв України.

 

«Ми можемо пишатися вами, а значить, в України є майбутнє, яким ми можемо пишатися вже сьогодні. Вітаю всіх вас. Ви – молодці, вам аплодує наша держава. Дякую за кожне збережене вами життя!» – сказав Президент.

Лауреатом стала й семирічна Іринка Васильєва з Рівного. Батько дівчинки – Олександр Васильєв – служив у 14-й механізованій бригаді Збройних Сил України й загинув під час виконання службового завдання 27 березня в селі Благодатне Миколаївської області. Іринка втратила на війні й свого дядька. Попри це вона твердо вирішила продовжити справу тата й захищати Україну. Дівчинка виготовляє віночки і встигла зібрати понад 7 тис. євро. За ці кошти вже придбали два тепловізори та дві автівки, які будуть відправлені на фронт. Нині тривають пошуки третього автомобіля.

Читайте також: Вони обстрілювали свою піхоту та кидали вбитих, – Гвардієць із позивним «Ворон» (Відео)

Джерело: ІА Волиньпост.
Telegram Channel