Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Луцьку родичі полонених захисників «Азовсталі» вийшли на акцію

В акції у центрі міста взяли участь майже 100 людей.

Фото Суспільне.

У Луцьку родичі полонених захисників «Азовсталі» вийшли на акцію

Дружини, матері, доньки та родичі захисників і захисниць «Азовсталі» 12 серпня вийшли на мирну акцію у Луцьку

Попри зливу, вони зібралися, аби привернути увагу світової спільноти до питання українських військовополонених, – розповіла Суспільному дружина одного із військовополонених Людмила Колодун.

 

 В акції у центрі міста взяли участь майже 100 людей, – розповіла Суспільному провідна інспекторка обласного управління Нацполіції області.

Як розповіла волинянка Світлана, її чоловік у полку «Азов» служив з 2015 року. З перших днів повномасштабної війни був у Маріуполі.

Чоловік Світлани служить в полку «Азов» з 2015 року.
Чоловік Світлани служить в полку «Азов» з 2015 року.

 «До теракту, який стався 29 липня, час від часу він виходив на зв’язок. Зараз ми не знаємо, яка їх доля. Ми хочемо донести скрізь за кордон, що ми боремось за наших хлопців, що повинні виконуватись всі Женевські конвенції», – говорить дружина військовополоненого.

Під час мирного зібрання актори луцького театру «Гармидер» влаштували виставу.

Дехто з учасників тримав у руках плакати з історіями військовополонених.
Дехто з учасників тримав у руках плакати з історіями військовополонених.

 Дружина бранця Вікторія Котельнікова розповіла: де зараз її чоловік, вона не знає. Жінка говорить: не відомо, чи бійців у полоні належно лікують і годують. Як і те, хто залишився живий після теракту в Оленівці, де утримували українських захисників.

«Інформації про його офіційне місце перебування нема. Їхні полонені російські знаходяться в нас в нормальних умовах, утримуються на кошти наші. Їх годують, вдягають. Надають медицину. На жаль, про наших так сказати ми не можемо. Були виявлені випадки тортур», – каже Вікторія Котельнікова.

Постановка театру «Гармидер».
Постановка театру «Гармидер».

 Крім родичів підтримати полонених азовців прийшли і лучани.

Під час мирного зібрання актори луцького театру «Гармидер» влаштували виставу. Керівниця театру Руслана Порицька каже, що цим актори хотіли показати ставлення росіян до Женевської Конвенції та міжнародного права.

Акція у центрі міста тривала орієнтовно годину.

 

Telegram Channel