Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Неймовірний рівень втрат. Росія щодня втрачає в Україні 500 військовослужбовців убитими і пораненими

Смерть ворогам!

Фото Гордон.

Неймовірний рівень втрат. Росія щодня втрачає в Україні 500 військовослужбовців убитими і пораненими

Втрати російських військовослужбовців на цьому етапі розв'язаної Росією війни в Україні становлять 500 людей убитими і пораненими на добу, пише The New York Times 11 серпня з посиланням на джерела в американській розвідці та армії

Під час військових дій в Україні втрати Росії становлять майже 20 тис. загиблими, повідомили виданню два чинні американські посадовці. Ця цифра включає 5 тис. бійців ПВК «Вагнер», уточнив один зі співрозмовників NYT, пише Главком.
Зазначають, що американські офіційні особи під час підрахунків втрат російських сил спиралися на супутникові знімки, перехоплення повідомлень, соціальні мережі та повідомлення російських ЗМІ. Рівень російських втрат в Україні в матеріалі NYT назвали «неймовірно високим».

Високий рівень втрат, імовірно, не дасть можливості президенту РФ Володимирові Путіну досягти однієї з головних для Росії цілей вторгнення – захопити весь Донбас до кінця цього року.

Представники адміністрації Байдена та військові експерти, яких опитало видання, вважають, що такий високий рівень втрат, імовірно, не дасть можливості президенту РФ Володимирові Путіну досягти однієї з головних для Росії цілей вторгнення – захопити весь Донбас до кінця цього року.
За оцінкою представників Пентагону, Росія вже залучила майже 85% зібраних біля кордону з Україною сил. Незважаючи на майже повне захоплення Луганської області, в Донецькій області просування російської армії застопорилося, зокрема через великі втрати, і перетворилося на «втомливу, виснажливу роботу». Армія окупантів, за оцінкою американських експертів, «серйозно виснажена».
Наступу Росії на сході, який і так відбувається у повільному темпі, ще більше завадило прибуття американських реактивних систем залпового вогню, які дали можливість українським військам відвоювати частину території та ускладнили доступ РФ до інших районів, пише NYT.

Telegram Channel