Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Мер Луцька оцінив ймовірність нападу білорусі на Волинь

«Я не уявляю, щоб армія Республіки Білорусь, при загальній чисельності 48 тисяч, ризикнула й направила на війну 20 тисяч».

Фото Еспресо.

Мер Луцька оцінив ймовірність нападу білорусі на Волинь

Він вважає її низькою

 

Ніхто не може на 100% сказати, чи буде наступ білорусів на Україну, чи ні. Однак ймовірність такого сценарію дуже низька. Про це в коментарі Еспресо.Захід заявив міський голова Луцька Ігор Поліщук.

Він каже, що географічна близькість до кордону з Білоруссю примушує деяких мешканців Волині хвилюватися. Однак сам мер вважає наступ ворога з півночі вкрай малоймовірним.

«Серед військових причин, потрібно розуміти, що сьогодні на Волині є достатня кількість захисників. А для того, щоб військова операція мала значний успіх, кількість військових, які здійснюють напад має втричі перевищувати кількість військових, які обороняються. Тобто аби здійснити успішний повномасштабний наступ з білоруського боку, необхідно до 20 тисяч військових. Я не уявляю, щоб армія Республіки Білорусь, при загальній чисельності 48 тисяч (разом з радистами, кухарями і так далі), ризикнула й направила на війну 20 тисяч», – зазначив мер Луцька.

У нас на півночі області дуже багато людей мають друзів, родичів, однокласників в Білорусі й вони отримують якусь інформацію звідти. З тієї інформації, яку ми маємо, моральний дух там доволі низький.

Поліщук також каже, що оборонці Волині дуже добре підготовлені до можливого наступу ворога. Прикордонна служба проводить активне будівництво фортифікаційних споруд на кордоні, протитанкових ровів, залізобетонних парканів та інших засобів стримання.

«Окрім того, треба розуміти ландшафт північної частини нашої області – це суцільні непрохідні болота, особливо в цей період. Є лише декілька доріг, де наступаюча сторона буде для наших військових, як на долоні. Це дуже невигідна для них ситуація», – наголосив Ігор Поліщук. 

Він також вважає, що при бойових діях в безпосередній близькості до кордонів країни НАТО, реакцію Польщі спрогнозувати буде дуже важко. А сам Лукашенко боїться ще й спровокувати протести, втягнувши Білорусь у повномасштабну війну. 

«У нас на півночі області дуже багато людей мають друзів, родичів, однокласників в Білорусі й вони отримують якусь інформацію звідти. З тієї інформації, яку ми маємо, моральний дух там доволі низький. Вони розуміють, що це не їхня війна і їм тут робити нічого. Тому яким чином вони себе поведуть, коли буде наказ про наступ, ніхто не може точно сказати», – наголосив міський голова Луцька.

 

Telegram Channel