Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На чемпіонаті Європи з пляжного волейболу виступлять три українські дуети

Волейбольна Україна вболіває за наших спортсменів!

Фото із сайту sport.ua.

На чемпіонаті Європи з пляжного волейболу виступлять три українські дуети

Жіночий турнір у німецькому Мюнхені стартує 15 серпня, а чоловіки розпочнуть ігри на день пізніше

Вже незабаром у понеділок 15 серпня у місті Мюнхен (Німеччина) розпочнеться чемпіонат Європи з пляжного волейболу. У чоловічому та жіночому турнірах виступлять по 32 пари з різних країн континенту, передає Спорт.юа.

Україну тут представлять три дуети, причому всі вони виступатимуть у жіночих змаганнях.

Україну тут представлять три дуети, причому всі вони виступатимуть у жіночих змаганнях. Так, Інна та Ірина Махно на першому етапі гратимуть у групі В, де їхніми суперницями будуть спортсменки зі Швейцарії. Залежно від результату вони потрапляють на пару з Австрії чи Нідерландів. У Валентини Давидової та Діани Луніної, які увійшли до групи Е, теж спершу будуть опонентки зі Швейцарії. А далі серед можливих суперниць волейболістки Нідерландів чи Литви. І, нарешті, третій український дует Євгенія Баєва та Тетяна Лазаренко свій перший матч у групі F зіграє із командою Німеччини. А потім, у будь-якому випадку, їм протистоять італійки. Дві пари з цієї країни на старті зіграють одна з одною.

До речі, хочу звернути увагу на те, що спочатку разом із Тетяною Лазаренко мала виступати Ангеліна Хміль. Саме ці молоді українські волейболістки минулого року, граючи разом, стали чемпіонками світу у віковій категорії U-21, а нинішнього сезону здобули золоті медалі на чемпіонаті Європи у категорії U-20, бронзові нагороди на Євро у категорії U-22, а також «срібло» у Світовому турі. Але, на жаль, такий перспективний дует несподівано розпався, тож терміново довелося залучати до участі в чемпіонаті Європи досвідчену 35-річну Євгенію Баєву.

На жаль, два чоловічі українські дуети Сергій Попов/Едуард Різник та Денис Денисенко/Владислав Ємелянчик за рейтингом не змогли пробитися до основної сітки. Хоча вони перебувають у резерві, шансів виступити на нинішньому чемпіонаті Європи мають зовсім мізерні.

Додам, що жіночий турнір пройде у період з 15 по 20 серпня, а чоловічий – з 16 до 21 серпня.

Читайте також: Весь сезон харківська волейбольна команда проведе в Чернівцях

Telegram Channel