Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Браузер, вбудований у Facebook та Instagram, «стежить» за користувачем

Йдеться про натискання кнопок, посилань, виділення тексту, створення знімків екрану, введення паролів, адрес та номерів банківських карток.

Фото: pixabay.com.

Браузер, вбудований у Facebook та Instagram, «стежить» за користувачем

У Meta не стали заперечувати таку модифікацію. У компанії зазначили, що користувачі можуть відмовитися від відстеження своїх дій

Браузер, вбудований у мобільні програми соцмереж Facebook та Instagram, здатний відстежувати активність користувача на сторінках. Це можливо завдяки вбудованому коду JavaScript, пише Engadget.

Експерт із кібербезпеки та екс-інженер Google Фелікс Крауз стверджує, що під час переходу за посиланнями з додатків Facebook та Instagram, сторінки відкриваються у вбудованому додатку браузері, який належить Meta, а не тому, який обрав особисто користувач, передає КорреспонденТ.

Так після відкриття сторінки додається код, який допомагає відстежувати всі дії.

Так після відкриття сторінки додається код, який допомагає відстежувати всі дії. Йдеться про натискання кнопок, посилань, виділення тексту, створення знімків екрану, введення паролів, адрес та номерів банківських карток.

При цьому Meta не стали заперечувати таку модифікацію. Але там зазначили, що користувачі можуть відмовитися від відстеження своїх дій. У компанії додали, що ця інформація необхідна для роботи з цільовою рекламою.

Нагадаємо, Facebook у другому кварталі зіткнулася з падінням доходів на 1%, до 28,8 млрд. доларів. Компанія передбачає, що у третьому кварталі зростання може знизитися ще більше.

Читайте також: Астрологи назвали 4 знаки зодіаку, які не знатимуть бід до кінця року

Telegram Channel