Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Можна підігріти каву або їжу в окопі: «Солідарна Молодь» відправить у ЗСУ сотні теплих вогників

Завдяки цим пальничками хлопці в окопах можуть собі або підігріти їжу, або зварити каву.

Фото Європейська солідарність.

Можна підігріти каву або їжу в окопі: «Солідарна Молодь» відправить у ЗСУ сотні теплих вогників

Активісти ВГО «Солідарна Молодь» у Міжнародний день молоді розпочали проект «ТУТ.line» – «Територія української турботи» на підтримку ЗСУ. Для воїнів на передовій вони виготовляють сотні окопних свічок та оберегів – розповідає депутатка Київради, лідерка «Солідарної Молоді» Дінара Габібуллаєва

«Завдяки цим пальничками хлопці в окопах можуть собі або підігріти їжу, або зварити каву. А взимку це буде ще й зігрівати. Сьогодні ми робимо 500 таких пальничків. Він горить від 4 до 9 годин. Маленький горить 4 години, а великий 9 годин», – розповідає Дінара Габібуллаєва. Вона наголошує: потреба у свічках велика, тож підключають до проекту волонтерів по всій Україні.

 

 «Миколаївська, Херсонська області та Донбас сказали, що треба ще. І тому ми зробили всеукраїнський проект. Ми так само робимо обереги, плетемо маскувальні сітки. Тобто все те, що можна зробити власноруч. Окрім того, ми звісно долучаємось до збору коштів на автомобілі та бронемашини,  до ініціатив «Справи Громад» і Фонду Порошенка», – пояснює депутатка.

Нині багато хто переконує, що наша молодь виїхала з України і переважна більшість з них не повернеться. Проте «Солідарна Молодь» доводить, що це не так.

 

 П’ятий Президент, який зайшов принагідно привітати молодих активістів зі святом,  говорить: «Україна потребує нашої підтримки. І українська молодь сьогодні це точно забезпечує. Незважаючи на те, що нашій країні давали 4 дні, ніхто з нас не покинув Києва. Ми були готові і прийняли бій. Ми сформували територіальну оборону. Ми дуже щасливі, що Збройні Сили України, які були сформовані з 2014 року за стандартами НАТО, здивували світ, здивували путіна. Ми знали, що це – наші найсильніші воїни, найнезламніші, ті, хто точно забезпечить вигнання російських загарбників. І молода, дуже красива, неймовірна Українська Держава буде розвиватися».

 

 «Нині багато хто переконує, що наша молодь виїхала з України і переважна більшість з них не повернеться. Проте «Солідарна Молодь» доводить, що це не так. Вони не лише не поїхали, а й активно беруть участь у боротьбі за Україну як на передовій, так і в тилу», – додає Марина Порошенко.

 

 «Я щаслива, що в нашій команді свідома, патріотична та високоосвічена молодь, готова навіть у найважчі часи бути зі своєю країною та працювати на нашу перемогу. Це надихає і сповнює вірою в те, що з такою молоддю ми не лише переможемо, а відбудуємо сучасну, демократичну та правову Україну», – наголошує Марина Порошенко.

 

 

«Песимісти скажуть, що українська молодь втратила свою безтурботну юність через війну. А я, попри все, лишаюся оптимістом. Молоді українці ПРОКАЧАЛИ свою молодість. Вони розвиваються в десятки разів швидше: окрім навчання, освоюють волонтерство, військову справу, йдуть в ЗСУ, допомагають розчищати завали, готуючи міста до відбудови. Бачу, як багато робить і наша «Солідарна Молодь», – резюмує  Петро Порошенко.

Telegram Channel