Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Заява колективу телеканалу «Еспресо» щодо прослуховування журналіста Віталія Портникова

Віталій Портніков.

Фото Еспресо.

Заява колективу телеканалу «Еспресо» щодо прослуховування журналіста Віталія Портникова

Колектив телеканалу «Еспресо» глибоко стурбований фактом виявлення технічного засобу для прослуховування в житлі нашого колеги, відомого українського журналіста та публіциста Віталія Портникова

Ми звертаємось до уповноважених правоохоронних органів з вимогою швидко і неупереджено встановити, хто і з якою метаю збирає в незаконний спосіб інформацію про Віталія Портникова, та вжити належних заходів реагування.

Ми звертаємо увагу, що ідеться не тільки про незаконне прослуховування, але і про свободу журналістської діяльності та безпеку незалежного професійного журналіста.

Тенденції переслідування журналістів, незаконного втручання в їх приватне та професійне життя, так само як і припинення мовлення незалежних медіа, є прерогативою авторитарних режимів.

Ми також звертаємось до наших колег-журналістів – представників інших засобів масової інформації пильно стежити за даною справою.

Будь-які спроби переслідування журналістів чи тиску на них є неприпустимими в правовій демократичній державі, особливо під час війни.

Тенденції переслідування журналістів, незаконного втручання в їх приватне та професійне життя, так само як і припинення мовлення незалежних медіа, є прерогативою авторитарних режимів, з яким, зокрема, Україна сьогодні бореться як на полі бою, так і в інформаційному просторі, а тому не може наслідувати подібні практики.

Ми просимо українську владу взяти під особистий контроль розслідування даної справи та гарантувати захист нашому колезі.

Telegram Channel