Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ми не дозволимо нікому ображати та зневажати наших воїнів і волонтерську спільноту – Ірина Геращенко

«Вимагаємо від влади припинити розколювати суспільство через своїх «корисних ідіотів».

Фото Європейська солідарність.

Ми не дозволимо нікому ображати та зневажати наших воїнів і волонтерську спільноту – Ірина Геращенко

Команда «Європейської Солідарності» не дозволить принижувати волонтерську спільноту та добровольців, знецінювати допомогу Збройним Силам України

Про це пише співголова фракції Ірина Геращенко. Вона наголошує – владі слід зупиняти будь-які спроби внести розкол в українське суспільство, а тим паче коли цим займаються представники монобільшості.

«Представниця влади пані Безугла інформує, що вона звернулася до СБУ з вимогою дослідити зв’язок між Яною Зінкевич, Мирославом Гаєм, Даною Яровою, Михайлом Макаруком, Борислава Березою та іншими. Зв’язок всіх вищеперерахованих осіб є очевидним. Всі вони – свідомі Громадяни України, які з 2014 за неї борються, воюють на фронті чи волонтерять, евакуюють поранених і надають їм першу медичну допомогу. Честь знати всіх цих людей, усвідомлюючи їхні заслуги перед Україною», – йдеться у заяві.

Будь-які брудні натяки на якісь комерційні зв’язки, звинувачення, що своїми діями вони якось підривають єдність між військовим і політичним керівництвом країни і заклик до СБУ дослідити іх роботу «по підриву національноі безпеки країни» є неприпустимими – наголошує Геращенко.

Це – реальна образа воїнів і волонтерської спільноти, конкретний приклад мови ненависті і ворожнечі під час війни, протиставлення частин суспільства, які мають різні політичні погляди, але сьогодні об’єдналися навколо захисту країни від ворога- окупанта, додає депутатка.

«В армії не питають, за кого ти голосував, під час евакуації не цікавляться ідеологічними переконаннями пораненого, волонтери передають допомогу всім батальйонам і бригадам, не вираховуючи, хто в якій партії був в мирному житті».

«В армії не питають, за кого ти голосував, під час евакуації не цікавляться ідеологічними переконаннями пораненого, волонтери передають допомогу всім батальйонам і бригадам, не вираховуючи, хто в якій партії був в мирному житті», – нагадала Ірина Геращенко.

«Ми можемо критикувати певні помилки і дії, аби їх виправити і не допустити авторитаризму в країні, бо парламентський контроль – це функції опозиції, але ми відклали вбік вчорашні образи, щиро простягнувши владі руку допомоги. Нас обурює політична цензура і продовження політичних переслідувань, але ми утримуємося від переходу на особистості. З першого дня повномасштабної агресії неухильно дотримуючись єдності, часто в односторонньому порядку», – йдеться у заяві.

«Натомість цілком реальні високопоставлені представники партії влади публічно знецінюють допомогу Петра Порошенка і нашої команди армії, звільнення нами заручників і той факт, що ми не допустили повномасштабного російського вторгнення, утримуючи хиткий мир політико – дипломатичними переговорами, зневажливо називаючи активну, патріотичну частину суспільства «порохоботами». Мар’яна дозволяє собі, серед іншого, і ейджистські заяви», – констатує Геращенко.

«Всьому є межа. Ми не дозволимо нікому ображати і зневажати наших воїнів і волонтерську спільноту. Ми не дозволимо жодного хамського випаду щодо Яни Зінкевич, яку знають і шанують мільйони українців. Яка врятувала тисячі життів наших воїнів і є важливою частиною нашої політичної команди. Ми вимагаємо публічних вибачень від Безуглої щодо Яни та інших волонтерів, а від керівництва партії «Слуга Народу» очікуємо відповідальної позиції щодо їх партійців. Очікуємо, що ви дасте оцінку заявам своєї колеги і відмежуєтеся від них», – пише співголова фракції.

«Члени нашої партії сьогодні на фронті. Це вони, разом з іншими воїнами, звільняли Бучу, де українців катували в тому числі «вагнерівці». Це вони, разом з іншими воїнами, чия партійність нас абсолютно не цікавить, бо всі сьогодні за Україну – зараз десь там під Херсоном. Це вони під Харковом, на Донеччині і в Запоріжжі захищають Україну разом зі своїми побратимами», – нагадує Ірина Геращенко.

«І коли ми від ГО «Справа Громад» і Фонду Порошенка передаємо в батальйони і бригади дрони, пікапи, бронемашини, вантажівки, ми не питаємо, за кого голосували чи будуть голосувати військовослужбовці, бо зараз ключове – аби Україна вистояла і встояла. СБУ зараз має займатися колаборантами і зрадниками, а не «досліджувати зв’язки волонтерів і військових», – наголошуж співголова «ЄС».

«Ми з повагою ставимо до всіх українців, які б політичні погляди вони не сповідували, які сьогодні захищають Україну. Всі разом ми – велика спільнота патріотів. Вимагаємо від влади припинити розколювати суспільство через своїх «корисних ідіотів», – резюмує Ірина Геращенко.

Реклама Google

Telegram Channel