Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Рада за ініціативи Порошенка звільнила від оподаткування допомогу родинам поранених і загиблих на фронті

«Коли ми надаємо благодійну допомогу родині загиблих – не можна її обкладати ПДФО та іншими податками».

Фото Європейська солідарність.

Рада за ініціативи Порошенка звільнила від оподаткування допомогу родинам поранених і загиблих на фронті

Верховна Рада ухвалила в цілому ініційований Петром Порошенком Проєкт Закону 7506-1 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки України

Закон підтримали 292 народні депутати.

Відповідна норма діяла в Податковому кодексі з 2014 року щодо благодійної допомоги, яка надається на користь учасників АТО та ООС або на користь членів сімей таких учасників, однак вона була скасована у 2022 році.

«Коли ми надаємо благодійну допомогу родині загиблих – не можна її обкладати ПДФО та іншими податками. У нас є кого обкладати податками. Коли ми надаємо допомогу пораненим – не можна її обкладати ПДФО та іншими податками», – вважає Петро Порошенко.

«На жаль, у березні, коли приймали зміни до законодавства, скасували норму, яка діяла ще з часів АТО, – коли благодійна допомога, яка надходить родинам загиблих, не оподатковується. Тому що точно не з родин загиблих має стягувати ці податки держава», – наголосив п’ятий Президент України.

Законопроект 7506-1 виправляє цю помилку не лише для родин загиблих, а й для поранених військових. В тому числі йдеться і про кошти, які поранені військові витрачають на реабілітацію, лікування та медикаменти.

Telegram Channel