Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Показали, як проводять дозвілля волинські тероборонівці (Фото)

Посеред лісу облаштували дворик.

Фото: Суспільне.

Показали, як проводять дозвілля волинські тероборонівці (Фото)

Бойові позиції у лісах бійці волинської тероборони облаштовують – як господарі біля хати

Біля намету між соснами засіяли газон, посадили квіти, виклали дерев’яну доріжку, налагодили подачу і нагрів води, а також встановили мангал і сковороду-диск, щоб готувати улюблені страви.

Умови для дозвілля та побуту облаштували власними силами, розповів військовослужбовець Андрій, повідомляє Суспільне. 

«Готуємо зараз свинину, болгарський перець, помідори, цибульку. Це так можна сказати власний рецепт. Кожен по-своєму облаштовується, створює затишок, якщо є умови. Я думаю, у всіх підрозділах так, бо ми такі є, ми – українці», – каже тероборонівець Андрій.

Для облагородження клумби з квітами допомагали місцеві жителі, – говорить військовослужбовець Олександр, який служить у складі 100-ої окремої бригаді територіальної оборони Волині.

«Хтось давав нам траву, матеріали, затрат було мінімум – одне тільки бажання. Завели трішки тваринок, бо за домівкою усі звичайно, сумують. Сум якийсь і туга, бо ми усі за дітей тут, за сім’ї і за близьких», – зазначив чоловік.

Олександр має досвід роботи у правоохоронних органах, а в день повномасштабного збройного вторгнення росії працював у Польщі.

«Вже 24 числа я добирався автостопом до кордону, бо ситуація украй важка, 25-го лютого був в Україні. 26 я з речами дібрався до військкомату. Мої діти категорично відмовилися їхати закордон і тому приїхав сюди, як мінімум на захист, замінити того, хто боїться зброю взяти», – додає чоловік.

Окрім території з висадженими квітами, тероборонівці облаштували місце для тренувань. У тренажерній залі просто неба займається офіцер-психолог, військовослужбовець Олег із позивним «Маленький Біллі». Каже: так його назвали друзі-військові через схожість з героєм із мультфільму «Острів Скарбів». Чоловік вижимає лежачи штангу вагою 80 кілограмів.

Усі бійці злагоджено несуть службу, щоб дати відсіч ворогу і здобути перемогу.

«Займався рукопашним боєм, тобто, рівень чемпіонатів України і області. Зараз складно підтримувати бойову підготовку на тому рівні, на якому вона була, але хто має бажання, той знайде час», – розповів боєць.

На бойових позиціях військові дбають не лише про фізичну витривалість, а й про запаси їжі. Окрім нутрій та свиней, розводять також кроликів. Для живності обладнали спеціальні бліндажі.

 
 

Бійці Андрій і Олександр жартують, що «кролиць готують виконувати важливі військові завдання». Такі жартівливі розмови, кажуть, дозволяють психологічно розвантажитися і підняти бойовий дух бригади.

«Запрограмовані як треба, бойові кролі. Командир поставив бойову задачу потрошки виховувати біологічну зброю. Потрошки риють тунелі, скоро будуть в Білорусі», – жартують тероборонівці.

Військові додають: усі бійці злагоджено несуть службу, щоб дати відсіч ворогу і здобути перемогу.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel