Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Просто закрийте росіянам кордони на рік і побачите результат», - Зеленський дав інтерв'ю The Washington Post

Президент: Захід має закрити кордони для громадян Росії.

Фото УП.

«Просто закрийте росіянам кордони на рік і побачите результат», - Зеленський дав інтерв'ю The Washington Post

Посилення санкцій проти країни-агресорки Російської Федерації може допомогти зупинити підготовку псевдореферендуму в окупованому Херсоні

Захід має закрити кордони для громадян Росії. Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню The Washington Post, пише «Газета по-українськи».

Російські громадяни, підтримують вони політику Кремля чи ні, відправляють своїх дітей навчатися до західних закладів, нагадав Зеленський.

«Вони кажуть: «О, ми не маємо до цього стосунку, всі люди не можуть нести відповідальність». Можуть. Вони обрали цих людей і тепер не борються з ними, не протистоять їм, не кричать на них. Росіяни, які публічно виступили проти війни – це поодинокі випадки, і ці люди в тюрмах», – сказав президент.

Зеленський назвав закриття кордонів єдиним способом вплинути на президента РФ Володимира Путіна.

Зеленський назвав закриття кордонів єдиним способом вплинути на президента РФ Володимира Путіна.

Путін не має іншого страху, окрім страху за власне життя, сказав Зеленський.

«А його життя залежить від того, чи існує загроза з боку його внутрішнього населення, чи ні. Більше йому нічого не загрожує. Тому, коли населення (Росії. – Gazeta.ua) буде тиснути на його рішення, тоді будуть результати. І війна закінчиться. Це дуже зрозумілі санкції, вони дуже прості. Справа не в грошах, не в газі чи трубах і не в тому, що німці не матимуть тепла взимку. Просто закрийте кордони на рік і побачите результат», – заявив прездидент.

Псевдореферендум буде черговим порушенням міжнародно визнаних кордонів України. Захід має підстави закрити свої кордони для російських громадян, сказав Зеленський.

«У цих санкціях немає нічого, що відбирало б майно чи людське життя. Я з самого початку сказав, що вважаю, що найважливіші санкції – це закрити кордони, тому що вони забирають чужу територію. Ну нехай живуть у своєму світі, поки не змінять свою філософію. Тому країни закривають кордони та накладають ембарго на енергетичні ресурси. Моя особиста думка, що все інше слабше», – заявив.

Реклама Google

Telegram Channel