Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
«Це показник»: батьки ведучого Олега Панюти в Криму після 24 лютого перейшли на українську мову

Олег Панюта.

Фото Обозреватель.

«Це показник»: батьки ведучого Олега Панюти в Криму після 24 лютого перейшли на українську мову

Відомий український телеведучий новин Олег Панюта народився у місті Джанкой у Криму. Там зараз залишаються його батьки, котрі після початку повномасштабної війни в Україні вирішили перейти на українську мову

Таким чином, як зазначив журналіст, його рідні «висловлюють свою українську сутність та підтримку Україні». Про це Панюта розповів своїй колезі Аліні Доротюк в інтерв'ю для її однойменного YouTube-каналу, пише Обозреватель.

«Коли почалася нинішня повномасштабна війна, мої батьки, з якими я з народження говорив російською, вони почали говорити зі мною українською. Ми говоримо з ними тільки за допомогою Skype. Для мене це показник, що вони, будучи в тому середовищі, в тому «осиному гнізді», вони залишаються українцями. Таким чином вони висловлюють свою українську сутність та свою підтримку Україні», – поділився телеведучий.

Коли йде десяток бабусь завезених, які відбувають там свої пенсійні періоди з Уралу, Камчатки, Сахаліну, дуже важко стати поруч і сказати: «Я українець».

Панюта з гіркотою усвідомлює, що зараз у його рідному Криму неймовірно важко та небезпечно проявляти свою проукраїнську позицію.

«Масовість – це дуже страшна річ. Коли йде десяток бабусь завезених, які відбувають там свої пенсійні періоди з Уралу, Камчатки, Сахаліну, дуже важко стати поруч і сказати: «Я українець». Тим більше серед таких божевільних. Це правда, вони тебе знесуть. Ті поодинокі випадки, коли наших активістів вбивали, катували, засуджували, давали їм великі тюремні терміни... Це вкотре наголошує, що українців там ненавидять і їх там винищуватимуть», – прокоментував журналіст.

Він наголосив, що хотів забрати батьків з анексованого півострова ще у 2014 році, проте тоді вони відмовилися – думали, що це ненадовго.

«У 2014 році, очевидно, були надії, що це дуже швидко закінчиться. Була можливість переїхати до мене, до маминих сестер, до татового брата. Коли ти більшу частину свого свідомого життя провів там, де ти є, це дуже важко – ухвалити рішення, кинути все і розпочинати життя спочатку», – зазначив Панюта.

Реклама Google

Telegram Channel