Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Музикант з росії Шевчук, якого оштрафували за фразу «Батьківщина - це не дупа президента», на суді висловився проти війни

Юрій Шевчук.

Фото: УНН.

Музикант з росії Шевчук, якого оштрафували за фразу «Батьківщина - це не дупа президента», на суді висловився проти війни

У росії зростають антивоєнні настрої серед творчої інтелігенції

Про це повідомляється на сторінці Головного управління розвідки Міноборони України, передає Цензор.НЕТ.

Як зазначається, нещодавно відомий російський музикант Юрій Шевчук став відповідачем в суді за звинуваченням «дискредитація армії рф» за своє висловлювання під час концерту: «Батьківщина це не дупа президента».

Чоловік визнаний винним та має виплатити штраф у розмірі 50 тис. рублів. Втім, це не зупинило музиканта і на суді він оприлюднив заяву про несприйняття війни як такої і, зокрема, війни рф проти України.

Як повідомляє розвідка, російська творча інтелігенція дедалі частіше висловлює відверто антивоєнну позицію. Їхні головні меседжі прості та зрозумілі: всі протиріччя вирішуються шляхом діалогу, життя людини – найвища цінність, гроші витрачені на війну мають іти на розвиток освіти, науки та медицини.

Це не зупинило музиканта і на суді він оприлюднив заяву про несприйняття війни як такої і, зокрема, війни рф проти України.

Переслідування митців, які так чи інакше висловились проти російської агресії, призвели до тотального переслідування незгодних. В результаті багато з них були вимушені залишити територію рф. 

 

 Читайте також: Війна не буде заморожена, але може бути «охолоджена» – Резніков.

Реклама Google

Telegram Channel