Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«Моя мама - українка»: стали відомі подробиці розмови Шойгу та голови Міноборони Британії перед війною

Військовий злочинець Сергій Шойгу.

Фото УП.

«Моя мама - українка»: стали відомі подробиці розмови Шойгу та голови Міноборони Британії перед війною

Шойгу, у відповідь на попередження Уолеса щодо санкцій, заявив, що «росіяни можуть страждати, як ніхто інший»

11 лютого, майже за два тижні до повномасштабного вторгнення рф, міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес провів переговори із російським колегою Сергієм Шойгу щодо можливих побічних наслідків такого сценарію.

Про це пише УНІАН з посиланням на газету The Washington Post, яка ділиться подробицями раніше не опублікованої розмови.

У матеріалі розповідається, що Уоллес під час свого візиту хотів ще раз запитати, чи є місце для переговорів щодо вимог Путіна щодо розширення НАТО та діяльності альянсу в Східній Європі. Втім, Шойгу не виявив «жодного інтересу до теми».

Він подивився мені в очі й сказав: «Ми не плануємо вторгатися в Україну», – згадує Уоллес. Це показує, наскільки брехливі росіяни.

Тоді британський міністр попередив свого колегу, що Росія зіткнеться з шаленим опором, якщо таки наважиться вдертися в Україну, на що той сказав, що «РФ та Україна – це одна країна», а «його мати – українка». Втім, запевнив, що вони не планують розв'язувати війну. 

На попередження Уоллеса про майбутні санкції та яку шкоду вони можуть завдати країні, Шойгу відповів, що «росіяни можуть страждати, як ніхто інший» та додав, що їм більше несила «терпіти західну траєкторію України».

Він подивився мені в очі й сказав: «Ми не плануємо вторгатися в Україну», – згадує Уоллес. Це показує, наскільки брехливі росіяни – пишуть автори матеріалу.

Telegram Channel