Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Міністр культури показав на всю країну некультурний жест

Олександр Ткаченко першим клюнув на «креатив»... «Купіть хтось в мінкультінформ мізків до креативності»!!!

Фото зі сторінки banda.agency.

Міністр культури показав на всю країну некультурний жест

Або – що не так із «новим тризубом»?

Креативна агенція banda. agency разом із Міністерством культури та інформаційної політики до Дня Незалежності «вигадали» новий жест для «універсального привітання». «Разом з МКІП @mkip_ukraine ми обрали жест, яким усі українці зможуть вітати одне одного з Днем Незалежності: і в Києві, і в Криму, і у Варшаві. Це – Тризуб Незалежності. У ньому пульсує сила нашого Гербу та живе дух Незалежності, бо жестовою мовою він означає букву Н. Приєднуйтесь до флешмобу та «піднімайте» свої Тризуби! Це просто: складаєте пальці, робите фото, додаєте хештег #ТРИЗУБНЕЗАЛЕЖНОСТІ та викладаєте у соцмережі. Не забудьте бабуням і дідуням розтлумачити, як там пальці загинати», – йшлося у повідомленні.

До флешмобу одразу приєдналася «дєвочкі-пріпєвочкі» Надія Дорофєєва, Alyona Alyona, Даша Астаф’єва, а також сам очільник Мінкульту – Олександр Ткаченко.

Фотоколаж із сайту gazeta.ua.
Фотоколаж із сайту gazeta.ua.

 Що не так із жестом?

Як зазначає Вікіпедія – це жест Шокер і має він сексуальний підтекст. «Вказівний, середній і мізинець витягнутий, а безіменний зігнутий або зігнутий вниз. Вказівний і середній пальці тримаються разом. Великий палець можна притиснути до долоні або – у варіанті жесту – витягнути», – йдеться в описі Вікіпедії. «Англ. Two in the pink, one in the stink», що перекладається як «Два в рожеве, один у смердюче». Жест описує процес пенетрації вказівного та середнього пальців у піхву та мізинця в анус.

Звісно, на такий «порнографічний тризуб» одразу відреагували соціальні мережі.

Народний депутат Володимир В’ЯТРОВИЧ написав:

«Рік тому намагалися спаплюжити тризуб просуваючи пивну етикетку в якості «великого герба». Зараз – непристойними жестами пальців. Досить знущатися з символів. Міністерство культури та інформаційної політики України – уважно прочитайте друге слово в назві інституції».

Роман ГОЛУБОВСЬКИЙ, редактор сатиричного видання UаReview зазначив:

«Коли хочеш вигадати щось краще, ніж вже знаний завдяки В’ячеславу Чорноволу тризуб, але щось йде не так…»

Коли хочеш вигадати щось краще, ніж вже знаний завдяки В’ячеславу Чорноволу тризуб, але щось йде не так…

Народний депутат Володимир АР’ЄВ відреагував так:

«Зробити міжнародний непристойний жест замінником тризуба до дня Незалежності – виконано. Купіть хтось в мінкультінформ мізків до креативності».

Володимир ГОРКОВЕНКО, журналіст, політтехнолог:

«Ура! Велосипед винайдено. Правда, колесо у нього десь збоку.

Новий тризуб до Дня незалежності – це крінж, треш, несмак та примітивізм в одному флаконі.

Навіщо видумувати тризуб? Він давно видуманий. І далеко не нами!

Ось наприклад, пам’ятник В’ячеславу Чорноволу у Львові. Він показує тризуб.

Навіщо «обрізати» безіменний палець?»

Фото з фейсбук-сторінки Чорновола.
Фото з фейсбук-сторінки В’ячеслава Чорновола.

Реклама Google

 Мусили якось тримати міну при поганій грі і в агенції banda.аgency.

Попередній допис зі сторінок у соціальних мережах зник, натомість banda. agency опублікувала новий: «Друзі, вибачте, що довго відповідаємо, але нас захопила хвиля ваших коментарів. Все прочитали, всі меми побачили, тож тепер пояснюємо, що до чого. По-перше, нашою задачею було обрати безпечний жест для усіх територій України. Авжеж, ми знаємо і шануємо традиційний жест Тризуба з пальців, який використовував В’ячеслав Чорновіл. Проте, на жаль, зараз його небезпечно підіймати у тимчасово окупованих українських областях. А ще він досить сильно асоціюється з однією з політичних партій. По-друге, наш жест має офіційне значення в українській жестовій мові – це буква Н (показувати тильною стороною долоні до себе). Ми побачили у ній символ нашої Незалежності: Н – Незалежність.

Проте ваші коментарі переконали нас у тому, що сила Тризубу Чорновола є беззаперечною. Ми поважаємо цю позицію і пропонуємо використовувати той жест Тризуба, який вам подобається. Не забувайте лише додавати хештег #ТРИЗУБНЕЗАЛЕЖНОСТІ», – йшлося у повідомленні.

Все-таки одразу остаточно не відмовилися від: «Два в рожеве, один у смердюче»...

Щоправда, після публікації з поясненнями агентство зробило ще один пост. Команда попросила вибачення, написавши: «Планувалося все трішки інакше, але вийшло не дуже. Про...бали. Вибачте. Перший пост ми прибрали, бо нас попросили деякі зірки. Ми їх розуміємо. Ми б і себе з цього всього прибрали, але не можемо. Тому будемо вигрібати. Заслужено», – заявило агентство.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banda Agency (@banda.agency)

Вибачити попросив і Мінкульт, пояснивши, як так вийшло.

Фотоколаж із сайту klymenko-time.com.
Фотоколаж із сайту klymenko-time.com.

 Там зазначили, що недостатньо вивчили питання, тому «зіштовхнулися із засудженням громадськості».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MCIP Ukraine (@mkip_ukraine)

У міністерстві наголосили, що «тризуб Чорновола» – єдиний можливий жест тризубця, а вони «перекреативили».

Фотоколаж із сайту dt.ua.
Фотоколаж із сайту dt.ua.

 Читайте також на volyn.com.ua: «Порошенко у соцмережах поширив відому світлину з Чорноволом і хештег #ТризубНезалежності».

Telegram Channel