Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Вантажівка перетворилася з «тилового віслючка» на бойову одиницю – волонтер показав фото з фронту

23 серпня Петро Порошенко передав партію вантажівок бригаді ДШВ.

Фото 5 канал.

Вантажівка перетворилася з «тилового віслючка» на бойову одиницю – волонтер показав фото з фронту

Як відомо, ГО «Справа Громад» та Фонд Порошенка законтрактували у Великій Британії сотні вантажівок Leyland DAF

Волонтер ГО «Справа Громад» Юрій Бірюков у Facebook показав, як військові використовують вантажівки, куплені у Великій Британії, для бойових потреб. На світлині – платформа автомобіля DAF, на якій закріплена зенітна установка, пише «5 канал».

 

 «Позавчора віддали вантажівки військовим, а сьогодні вже нам показують, як за допомогою зубила, синьої ізострічки та ласкавого слова наш DAF Leyland перетворився з «тилового віслюка» на горду бойову одиницю», – тішиться волонтер. «Це трохи вибивається з нашої концепції постачання для логістики, але нам не шкода і не прикро. Зовсім навіть навпаки!», – жартує Бірюков.

 

 «Тим часом у цьому проєкті за останні 48 годин відбулися дві важливі для нас події. По-перше, до Польщі пішли фури забирати чергові 6 вантажівок. А на майданчику там, на секунду, вже 16 стоїть! І з Англії ще 14 у дорозі. Я не жартував – ми хочемо в бригади такі машинки передавати десятками. І закуплені на «зараз» сорок вантажівок – лише розминка», – повідомив Юрій Бірюков.

До Англії відправили передоплату, а це два мільйони гривень. Величезна цифра, але це лише крихітні 5% вартості контракту. Петро Порошенко також відправив два мільйони. І ось ми маємо 10% передоплати за контрактом за 100 вантажівок.

«По-друге, вчора до Англії відправили передоплату, а це два мільйони гривень. Величезна цифра, але це лише крихітні 5% вартості контракту. Петро Порошенко також відправив два мільйони. І ось ми маємо 10% передоплати за контрактом за 100 вантажівок», – пише волонтер.

 

 «А таких контрактів на сотню – декілька. І ми цілком серйозно хочемо спробувати ДУЖЕ допомогти армії з вантажними машинами. Чому ми так зациклені на цьому? Тому що ще 1979 року генерал Роберт Берроу виголосив знамениту фразу «Любителі обговорюють тактику, професіонали вивчають логістику», – резюмує Бірюков.

Як відомо, ГО «Справа Громад» та Фонд Порошенка законтрактували у Великій Британії сотні вантажівок Leyland DAF. Традиційно Фонд Порошенка подвоює суму зібраних волонтерами коштів.

Leyland DAF 45.150 – це повнопривідна п'ятитонна дизельна вантажівка, яка може оснащуватись лебідкою і може перевозити все, що потрібно для фронту. Боєкомплект, харчі, воду і солярку в бочках. Частина придбаних автомобілів обладнана кранами для завантажування великокаліберних боєприпасів.

Машини поставляються як з відкритою платформою, так і з тентами. Подібні машини багато років «служили» у британській армії. 23 серпня Петро Порошенко передав партію вантажівок бригаді ДШВ.

 

 Долучитись до збору коштів можна на сайті ГО «Справа Громад» або за реквізитами:

Донат-платформа з сувенірами https://shop.spgr.org.ua/

По Україні ТІЛЬКИ ДЛЯ «ПРИВАТ24» 5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків: 5375 4115 0177 8331

Або переказ: IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051

Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal Переказ на: [email protected]

Тип переказу: Family/Friends

Реклама Google

Telegram Channel