Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
«Для білорусі це було б самогубством»: Ходжес пояснив,чому заяви лукашенка про ядерну зброю – блеф

«Такими заявами лукашенко лише намагається задовольнити москву...»

Фото mind.ua.

«Для білорусі це було б самогубством»: Ходжес пояснив,чому заяви лукашенка про ядерну зброю – блеф

Заяви невизнаного президента білорусі олександра лукашенка щодо наміру ВПС РБ використовувати ядерну зброю є порожньою риторикою. Більше того, диктатор блефує, коли звинувачує Захід у ескалації війни рф проти України

Такими заявами лукашенко лише намагається задовольнити москву. Про це в інтерв'ю виданню Charter97 розповів колишній командувач військ США в Європі, ветеран воєн в Іраку та Афганістані, генерал-лейтенант Бен Ходжес, передає obozrevatel.com.

За його словами, заяви про ядерну зброю від лукашенка виглядають безвідповідальними та беззмістовними. Ходжес підкреслив, що, як і інші фрази білоруського диктатора, слова про ядерну зброю можна розцінювати як порожню риторику.

Говорити про якесь застосування ядерної зброї, тоді як сотні мільйонів людей вже стурбовані небезпекою від ЗАЕС, це подальша безрозсудна поведінка лукашенка.

Крім того, генерал-лейтенант США додав, що здивований аморфною реакцією громадян білорусі на подібні висловлювання лукашенка. Навіть якщо такий сценарій гіпотетично втілився б в життя, це стало б самогубством для блорусі.

Ходжес пояснив, що США та Великобританія не змогли б залишитися осторонь. Тому їм довелося б відповідати на будь-яке застосування ядерної зброї.

«Я ні на секунду в це не вірю. Ідея про те, що якимсь чином Військово-Повітряні Сили з Білорусі нестимуть ядерну зброю, щоб допомогти росії, здається мені абсолютно неймовірною, і я б очікував, що народ білорусі якимось чином підніметься, щоб запогібти цьому. Я думаю також, що люди в оточенні лукашенка усвідомлюють, що брати участь у якомусь ядерному ударі для білорусі було б самогубством», – зазначив американський генерал.

Також він звернув увагу на те, що заяви лукашенка про ядерну зброю звучать ще безрозсудніше на тлі поведінки російських військ на Запорізькій атомній електростанції.

«Говорити про якесь застосування ядерної зброї, тоді як сотні мільйонів людей вже стурбовані небезпекою від ЗАЕС, це подальша безрозсудна поведінка лукашенка. Але він продовжує грати у свою гру, намагаючись задовольнити москву, нічого насправді не роблячи. Думаю, що це частина цієї гри», – розповів Бен Ходжес.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel