Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
До багатьох звільнених полонених росіяни застосовували дуже жорстокі тортури - Буданов

Кирило Буданов.

Фото: УНН.

До багатьох звільнених полонених росіяни застосовували дуже жорстокі тортури - Буданов

Абсолютно всі потребують психологічної реабілітації

Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов під час брифінгу, повідомляє УНН .

«Всі знаходяться абсолютно у різному стані. Є особи, які знаходять фізично більш-менш у нормальному стані, за винятком хронічного недоїдання, пов'язаного з поганими умовами утримання. Є особи, до яких застосовувалися дуже жорстокі тортури. На жаль, відсоток таких осіб серед тих, кого ми повернули, він є досить великим... До багатьох із них застосовувалися дуже жорстокі види тортур», - розповів Буданов.

Він зазначив, що у цьому питанні не можна сказати, що люди ділилися за певними категоріями.

Є особи, до яких застосовувалися дуже жорстокі тортури. На жаль, відсоток таких осіб серед тих, кого ми повернули, він є досить великим.

«Це залежало більшістю саме від місць їхнього перебування. На жаль, їх тримали не в одному місці, в Оленівці, а може, і на щастя – а в багатьох різних закладах як на тимчасово окупованій території, так і в Росії», - сказав Буданов.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський додав, що частина звільнених полонених наразі перебуває у лікарні у Чернігові, а також у медичних закладах Чернігівської області.

«Фактично всі потребують медичної реабілітації, лікування, абсолютно всі потребують психологічної реабілітації», - сказав Монастирський.

Читайте також: 5 командирів «Азову» та ще 210 полонених обміняли на медведчука: усе, що відомо (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel