Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Путін підписав укази про визнання «незалежності» Херсонської та Запорізької областей

Краще б думав про Гаагу.

Фото: Українська правда.

Путін підписав укази про визнання «незалежності» Херсонської та Запорізької областей

В указах російського президента йдеться про «волевиявлення» на псевдореферендумах, які відбувалися на окупованих територіях

У четвер, 29 вересня, президент РФ Володимир Путін підписав укази про визнання Запорізької та Херсонської області незалежними територіями.

Про це повідомляють російські ЗМІ та Telegram-канали, передає ТСН.

У тексті опублікованих указів господар Кремля цинічно апелює до «принципів і норм міжнародного права», зокрема до принципу про «рівноправність та самовизначення народів, який закріплений в Статуті ООН».

В указах російського президента також йдеться про «волевиявлення» на псевдореферендумах, які відбувалися на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

У тексті опублікованих указів господар Кремля цинічно апелює до «принципів і норм міжнародного права».

Таким чином Володимир Путін ухвалив «визнати державний суверенітет та незалежність» Херсонської та Запорізької областей.

Раніше російські окупанти оприлюднили результати так званих «референдумів» у Донецькій, Луганській, Запорізькій і Херсонській областях.

Як і очікувалося, росіяни «намалювали» показники понад 90% за входження окупованих територій до складу РФ.

У Путіна мають намір найближчими днями оголосити про приєднання нових земель, незважаючи на те, що міжнародна спільнота не визнала «референдуми».

Читайте також: В ГУР оцінили загрозу застосування рф ядерної зброї проти України.

Telegram Channel