Курси НБУ $ 41.71 € 47.31
В Україні здорожчало м'ясо: ціни зростатимуть й надалі

Нинішні ціни – не межа...

Фото Pixabay.

В Україні здорожчало м'ясо: ціни зростатимуть й надалі

Ціна свинину у річному обчисленні зросла на 33%, а на курятину (тушку) – на 16%

. Серед причин – подорожчання кормів та проблема збуту. В подальшому ж слід очікувати на продовження зростання цін.

Про це повідомляє 24 канал. Зазначається: за словами аналітика Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Максима Гопки, здорожчання кормів значно вплинуло на зростання цін через те, що «близько 70% собівартості курятини – це корми». Аналогічна ситуація, наголосив він, і з іншими категоріями м'яса.

Все залежатиме від зернового коридору, загальноекономічних факторів, витрат на енергоресурси, адже потрібно створювати умови як для птиці, так і для свиней, корів тощо.

Не менш важливим фактором подорожчання, наголосив Гопка, є проблема збуту – адже ця продукція «експортувалася у східні регіони та країни». Тому «коли відбулася блокада портів, ускладнилася логістика, деякі регіони опинилися під окупацією, ціна зросла».

При цьому він наголосив: нинішні ціни – не межа і надалі слід очікувати їхнього зростання.

«Все залежатиме від зернового коридору, загальноекономічних факторів, витрат на енергоресурси, адже потрібно створювати умови як для птиці, так і для свиней, корів тощо», – зазначив аналітик.

За інформацією «Мінфіну», куряче стегно, станом на 23 жовтня, в Україні коштує 102,45 грн/кг – це на 2,74 грн більше за вересневу середньомісячну ціну в 99,71 грн/кг. Крім того:

  • гомілка подорожчала на 4,6 грн – з 72,85 грн/кг до 77,45 грн/кг;
  • філе – на 2,29 грн, зі 133,98 грн/кг до 136,27 грн/кг.

Свиняча грудинка зросла в ціні на 18,25 грн – із 154,96 грн/кг до 173,21 грн/кг. Також здорожчали, зокрема:

  • лопатка – на 17,18 грн, зі 152,57 грн./кг до 169,75 грн/кг;
  • ребра – на 8,11 грн, зі 158,1 грн/кг до 166,21 грн/кг.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel