Курси НБУ $ 39.81 € 43.26
Луцькі волонтери віддячили польським побратимам за гуманітарну допомогу

Коли біда зближує.

Фото: monitorwolynski.com.

Луцькі волонтери віддячили польським побратимам за гуманітарну допомогу

Вони впорядкували польське військове кладовище на Ківерцівщині. 1 листопада в Польщі відзначатимуть День Усіх Святих. Для поляків – це надзвичайно важливий день. Цього дня вони йдуть на кладовища

Луцькі волонтери із благодійного фонду «Добра справа» впорядкували Польське військове кладовище в селі Гайове (колишнє Пшебраже) Ківерцівської територіальної громади. Вони вивезли два трактори опалого листя. Допомогу їм у цьому надала місцева громада, інформує сайт monitorwolynski.com.

Благодійний фонд «Добра справа» вже не вперше впорядковує старий польський цвинтар у Гайовому. В цьому йому допомагають місцеві мешканці. Навесні, перед католицьким Великоднем, прибирали два дні. Тоді до акції долучалися переселенці з Харкова. Нині справилися за день, хоча роботи було чимало.

 

 

 

Хочемо ось так висловити свою вдячність нашим польським партнерам, які надають велику кількість гуманітарної допомоги для тих, хто потребує, та всім полякам, які підтримують українців під час війни. Ми хочемо показати, що теж ставимося до них по-братерськи», – повідомила волонтерка благодійного фонду «Добра справа» Олена Шамайда.

«1 листопада в Польщі відзначатимуть День Усіх Святих. Для поляків – це надзвичайно важливий день. Цього дня вони йдуть на кладовища, запалюють поминальні свічки й віддають шану своїм померлим предкам. Перед тим прибирають і прикрашають могили. Тому ми вирішили зібрати сухе листя, поправити лампадки і стрічки на хрестах, бо це наразі не можуть зробити особисто близькі чи родичі тих, хто тут похоронений. Хочемо ось так висловити свою вдячність нашим польським партнерам, які надають велику кількість гуманітарної допомоги для тих, хто потребує, та всім полякам, які підтримують українців під час війни. Ми хочемо показати, що теж ставимося до них по-братерськи», – повідомила волонтерка благодійного фонду «Добра справа» Олена Шамайда.

Читайте також: «Чотири пам’ятники радянській армії сьогодні демонтують у Польщі»

Реклама Google

Telegram Channel