Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
«Сік від Чарівниць, щоб захищав від куль захисників та захисниць» готують на Рівненщині для ЗСУ

 Частину домашніх заготовок також планують передати жителям на деокуповані території.

Фото suspilne.media.

«Сік від Чарівниць, щоб захищав від куль захисників та захисниць» готують на Рівненщині для ЗСУ

Ідея з'явилася під час репетиції співочого колективу

Натуральний сік для бійців ЗСУ готують у Каноницькій громаді на Рівненщині. Цей процес організували вісім жінок-учасниць сільського співочого колективу «Чарівниця». Через соцмережі закликали долучитися односельців. Стали до роботи 29 жовтня і за три дні заготували 200 літрів яблучного соку.

 

 

 

 Ініціаторкою заготівлі соку є Марина Гаврилюк, учасниця колективу «Чарівниці». Суспільному вона розповіла, що ця ідея з'явилася під час репетиції.

«Почали говорити, що хтось сік вже закривав вдома, хтось додав, що дуже багато яблук вродило в цьому році. Ми порадилися і організували наш невеличкий волонтерський цех. У Facebook написала, якщо хто хоче й може, нехай долучаються. Мені почали телефонувати охочі допомогти і чим саме. І вже в перший, пробний, день нам було чим зайнятися. Підвозили і яблука, і банки, і кришки, і преси», – розповіла Марина Гаврилюк.

«Ми порадилися і організували наш невеличкий волонтерський цех. У Facebook написала, якщо хто хоче й може, нехай долучаються. І вже в перший, пробний, день нам було чим зайнятися. Підвозили і яблука, і банки, і кришки, і преси», – розповіла Марина Гаврилюк.

У перший день заготівлі соку, 29 жовтня, вісім жінок разом з односельчанами заготували 24 трилітрові банки соку.

 

 «Перший день виявився плідний, запасів і фруктів і банок лишалося ще стільки, що ми пропрацювали і другий день. За два дні вийшла 141 літра соку, а люди й далі телефонували і пропонували допомогу, тому готували сік і на третій день, більш як 60 літрів. А скільки кілограмів яблук було – навіть не скажу. Вони були у нас в мішках, хто відрами приносив. Багато, дуже багато», – зазначила Марина Гаврилюк.

 

 У роботі придумали й гасло своїй продукції: «Сік зачарований від «Чарівниць», щоб захищав від куль наших захисників та захисниць!».

 

 Частину домашніх заготовок також планують передати жителям на деокуповані території.

«Усім треба вітаміни на зиму. Це натуральний сік, не розводимо, підсолоджуємо і закатуємо. Самі теж випробували на смак, є навіть фото, де ми куштуємо сік просто з пресу», – сказала Марина Гаврилюк.

 

 

 

Відправкою заготовленого соку, зі слів жінки, буде займатися сільська рада Каноницької громади. А учасниці «Чарівниці» планують і надалі гуртуватися та підтримувати українських бійців.

«Ми організувалися ще навесні і перше, що зробили в нашому селі, – заснували алею троянд. Висадили 56 кущів в пам'ять про загиблих Героїв. Брали участь у благодійних ярмарках. В майже кожної нашої чарівниці чоловіки зараз воюють за Україну і ми дуже хочемо теж щось зробити, щоб наблизити Перемогу. І всі віримо, що це буде», – зауважила Марина Гаврилюк.

Автор: Валентина Гордич.

Читайте також: «Подаровані на день народження гроші донька загиблого Героя з Волині хоче передати на ЗСУ»

Реклама Google

Telegram Channel