Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
У селищі на Волині батьки обурені станом укриття ліцею (Фото)

Гарно, але холодно і сиро, кажуть учні.

Фото: Буг.

У селищі на Волині батьки обурені станом укриття ліцею (Фото)

Вже кілька місяців батьки іваничівських школярів не задоволені якістю укриття в ліцеї №1

Діти обурюються, що там холодно, незручно і нема ніяких необхідних умов для тривалого перебування.

Про це пише Буг. 

Батьки учнів, які навчаються в ліцеї №1, кажуть, що терпіли до останнього, адже сподівалися, що укриття таки облаштують, однак «віз і нині там», тож терпіти і «чекати манни небесної» їм врешті набридло. А останньою краплею, за їх словами, став несправедливий розподіл коштів місцевого бюджету. Адже на укриття в навчальному закладі виділили приблизно 120 тисяч гривень, тоді як на ремонт підвалу в селищній раді майже 400 тисяч. Хоча мало б бути навпаки, адже йдеться про безпеку дітей, а це найважливіше.

Мами школярів кажуть, що укриття в ліцеї №1 в жахливому стані. Там холодно і сиро. Відповідно тривале перебування в таких умовах може негативно позначитися на здоров’ї дітей.

Мами школярів кажуть, що укриття в ліцеї №1 в жахливому стані. Там холодно і сиро. Відповідно тривале перебування в таких умовах може негативно позначитися на здоров’ї дітей.

За словами Лілії Хавури, в укритті діти перечікують повітряну тривогу, сидячи на холодних трубах, бо більше ніде. Вона обурюється і називає таке відношення до учнів «позором». Окрім цього у шкільному укритті навіть немає найнеобхіднішого – туалету. І під час тривоги діти за потреби змушені бігати назад у школу.

Активісти і журналісти хотіли на власні очі переконатися в якості шкільного укриття. Але воно чомусь виявилось закритим. А керівництво навчального закладу не хотіло його відкривати і показувати. Аби потрапити у підвал, викликали поліцію.

При поліцейському директорка ліцею №1 Марія Шевчик заявила активісткам, що в укритті пофарбували двері, тому його і закрили.Ті все ж з допомогою правоохоронців потрапили в укриття. І побачене трішки заспокоїло. Адже умови в підвалі таки покращили: побілили стіни, нанесли на них узори, замінили двері та переробили каналізацію.  Однак в укритті дійсно холодно і сиро, підлога чомусь була мокрою, а в одному місці взагалі капало зі стелі.

Директорка ліцею запевнила, що педагоги і батьки школярів власними силами навели тут порядок і створили усі необхідні умови для тривалого перебування дітей. Лишилось лише встановити туалети. Але і це, за її словами, зроблять найближчими днями.

За інформацією, розміщеною на офіційному сайті селищної ради, на облаштування укриттів в ліцеї №1, а їх тут два: у приміщенні школи та колишній школі-інтернаті, де тепер знаходяться початкові класи, з місцевого бюджету було виділено 413 тисяч 810 гривень.

Начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Алла Наумук у телефоному коментарі розповіла, що за ці кошти вдалося зробити дійсно не мало. Зокрема, в укритті початкової школи облаштували каналізацію і два стаціонарних туалети, провели водопровід, замінили усю електропроводку, встановили лавки, які виготовили власними силами, і зробили косметичний ремонт.

Прокоментувала Алла Наумук і ситуацію з туалетами. За її словами, місцеві підприємці подарували ліцею №1 5 біотуалетів, які вже встановили в укритті. Однак, управління освіти докладає усіх зусиль, аби облаштувати централізоване викачування нечистот і встановити звичайні туалети.

 

 

 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel