Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині попрощалися з полеглим полковником Сергієм Хоміком (Фото)

Світла пам’ять Герою!

Фото: Володимирська міська рада.

На Волині попрощалися з полеглим полковником Сергієм Хоміком (Фото)

17 листопада у Володимирі провели в останню путь полеглого 36-річного полковника, командира вертолітної ескадрилії Сергія Хоміка

Вшанувати пам’ять захисника, який обороняв рідну землю від рашистської навали, прийшли його рідні, колеги, побратими, керівництво та жителі громади, повідомили у міській раді Володимира. 

Сотні володимирчан сьогодні вийшли на вулиці міста, аби долучитись до коридору шани полеглому захиснику, земляку Сергію Хоміку.

Після закінчення університету уродженець села Сусваль Сергій Хомік  служив льотчиком-штурманом вертолітної ланки пошуково-рятувального забезпечення вертолітної ескадрилії транспортної авіації у місті Вінниця. Пройшовши нелегкий шлях до командира вертолітної ескадрилії, наш земляк з перших днів війни обороняв українську землю від загарбника. Екіпаж полковника Хоміка здійснював успішні бойові вильоти, а під його керівництвом бойові уміння опанували більше 20-ти льотчиків.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Сергій Хомік був нагороджений Орденом за мужність III та II ступенів, а також відзнаками Міністерства оборони України, головнокомандуючого збройних сил України, командуючого повітряних сил ЗСУ та відзнаками від ООН.

11 листопада, під час виконання бойового завдання на Донеччині, 36-річний полковник загинув. У Героя залишилися батьки, дружина та двоє малих дітей. Брат та батько Сергія донині  продовжують виборювати нашу незалежність на полі бою. 

У Героя залишилися батьки, дружина та двоє малих дітей. Брат та батько Сергія донині  продовжують виборювати нашу незалежність на полі бою. 

«Боротьба України за свою землю та свободу, на жаль, дається дуже великою ціною, адже ми щодня втрачаємо найкращих земляків, цвіт нації.  Полеглий Герой став на захист України за покликом серця і віддав за це найцінніше – своє життя. Наш святий обов’язок пам’ятати його подвиг, шанувати цінності за які він загинув й ніколи їм не зраджувати, як це робили наші герої», – зазначив міський голова Ігор Пальонка у прощальному слові.

Поховали захисника з усіма військовими почестями у рідному селі Сусваль. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telegram Channel