Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Мама загиблого Героя з Рівненщини  гроші, виділені державою, віддала на дитячий спортмайданчик (Фото, відео)

Мати та дружина загиблого воїна Івана Клюйка.

Суспільне Рівне.

Мама загиблого Героя з Рівненщини гроші, виділені державою, віддала на дитячий спортмайданчик (Фото, відео)

Матір бійця з Рівненщини за гроші, які виділила держава після його загибелі, профінансувала будівництво спортивного майданчика. Його відкрили у селі Орв'яниця Сарненського району. Іван Клюйко загинув у бою навесні 2022 року

Таким чином матір загиблого бійця Марія Пешко вирішила залишити пам'ять про себе та свого сина. Про це повідомляє Суспільне.

«Я думаю, що це буде найкращий спомин про нього», — каже жінка.

Іван Клюйко боронив державу в зоні АТО, починаючи з 2014 року. У 2021-му він підписав контракт із Збройними силами. Загинув боєць 24 квітня 2022 року у бою поблизу Попасної на Луганщині.

 

 «Ми дуже за неї переживаємо. Вона одна, вона сама була сиротою. І один в неї цей Ваня. Без сліз не можу говорити... І коли загинув Ваня, ми приїжджали, підтримували її, і зараз, ми весь час її підтримуємо», — розповідає родичка Марії Пешко Анна Кузло.

«Ми дуже за неї переживаємо. Вона одна, вона сама була сиротою. І один в неї цей Ваня. Без сліз не можу говорити... І коли загинув Ваня, ми приїжджали, підтримували її, і зараз, ми весь час її підтримуємо», — розповідає родичка Марії Пешко Анна Кузло.

До цього місцеві діти займалися на іншому майданчику.Нині на новому полі діти зможуть займатися мініфутболом, волейболом, баскетболом та легкою атлетикою.«П'ять років ми займалися на стадіоні, там трава, а це поклали траву штучну. Тут мені краще займатися. Всі дуже раді, всі задоволені, дякуємо за такий подарунок», — каже учень Орв'яницького ліцею Іван Кресько.Марія Пешко працювала у ліцеї та була капітанкою жіночої волейбольної команди, розповідає директорка Орв'яницького ліцею Алла Буткевич.

«Для нашого закладу, для наших дітей, для всієї громади це — неоцінений подарунок. І вчинок Марії Павлівни — він вартий наслідування. Ні на йоту не здивував. Матеріальна сторона для неї ніколи не була важливою. І вона любила спорт», — додає директорка.

Такий випадок, коли матір віддає гроші за загибель сина — перший на Рівненщині, каже начальник ОВА Віталій Коваль.

 

 «Історичний приклад самопожертви, коли мама, втративши сина, виділила кошти, виділені державою. 2,5 мільйони гривень вкладено в цей майданчик і це той приклад, чим відрізняється Україна від ворогів, — каже посадовець.

Біля спортивного майданчика матір та вдова Івана відкрили пам‘ятний знак.

Читайте також: «Син обняв мене й тримав, а то б ударною хвилею  на стіну кинуло».

Реклама Google

 

Telegram Channel