Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На Волині засудили поліцейського, який, затримуючи п’яного прокурора, зайшов у приватний двір

Фото Буга.

На Волині засудили поліцейського, який, затримуючи п’яного прокурора, зайшов у приватний двір

Нетверезий прокурор залишився непокараним, поновився на посаді ще й отримав 65 тисяч компенсації, а поліцейського, який діяв в рамках закону та в інтересах суспільства, аби такий горе-водій не їздив п’яний, засудили

21 листопада Рожищенський районний суд визнав винним поліцейського з Нововолинська Віктора Циплакова у порушенні недоторканості житла та призначив йому покарання – два роки позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Поліцейський подаватиме апеляцію.

Про це повідомляє Буг. 

Нагадаємо, у вересні 2020 року в Нововолинську правоохоронці спіймали п’яного водія, який втікав від них, не реагуючи на сирену та проблискові маячки. За кермом автомобіля Opel був прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк.

Прокурор поводив себе нахабно та неадекватно: спочатку він втікав від поліції, бігаючи навколо будинку тещі, а потім, помахавши правоохоронцям рукою, сів у машину та поїхав.

Коли ж його спіймали, то він відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, фактично визнаючи, що він п’яний.

Наприкінці квітня 2021 року стало відомо, що Микола Троцюк більше не працює в органах прокуратури. А вже через два місяці зявилася інформація, що Микола Троцюк поновився на посаді. Натомість одному з поліцейських Віктору Циплакову, який брав участь у затриманні п’яного прокурора, Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за статтею 162 КК України «Порушення недоторканості житла».

Потерпіла сторона – теща та тесть Троцюка та сам «горе-прокурор» в суд не з’явилися.

Суд першої інстанції визнав поліцейського, який виконував свій обов’язок, винним у порушенні недоторканості житла, коли він затримуючи нетверезого прокурора, зайшов за ним слідом за огорожу. Віктору Циплакову призначили покарання у виді двох років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Тобто, рік умовно.

З таким рішенням він не згідний, вважає його незаконним та несправедливим, тож подаватиме апеляцію.

Потерпіла сторона – теща та тесть Троцюка та сам «горе-прокурор» в суд не з’явилися.

Андрій Бокоч зазначав, що неприпустимою є ситуація, коли правоохоронець, який слідував закону і зупинив п’яного водія, змушений тепер відповідати перед судом. А прокурор, який їздив п’яним, спокійно зумів поновитися на роботі та ще й отримав зарплату за пропуск.

Читайте також: Психотропи в особливо великих розмірах: підозрюваного в наркозлочинах волинянина взяли під варту (Фото)

Telegram Channel