Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Японія передасть Україні генератори та сонячні лампи

Світ підтримує Україну.

Фото: УНН.

Японія передасть Україні генератори та сонячні лампи

Японія передасть Україні пакет допомоги на понад 2,5 млн доларів, в який увійдуть генератори та лампи на сонячних батареях

Про це йдеться в офіційній заяві міністерства закордонних справ країни, передає УНН.

«22 листопада уряд Японії ухвалив рішення про грантову допомогу у розмірі приблизно 2,57 млн доларів США для допомоги у підготовці до зими електроенергетичного сектору України (...) з наданням генераторів та сонячних ліхтарів», – ідеться у повідомленні.

Як зазначили, Японія реалізовуватиме допомогу Україні через Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ).

22 листопада уряд Японії ухвалив рішення про грантову допомогу у розмірі приблизно 2,57 млн доларів США для допомоги у підготовці до зими електроенергетичного сектору України (...) з наданням генераторів та сонячних ліхтарів.

«Масштабне знеструмлення сталося в різних областях України через руйнування значної частини об’єктів енергетичної інфраструктури внаслідок нападів росії. Поки в Україні зима стає холоднішою, а дні коротшають з кожним днем, допомога має важливе значення під час зимового періоду для тих, хто не може користуватися опаленням та освітлювальним обладнанням через відключення», – додали в МЗС Японії.

Нагадаємо, глава МЗС Дмитро Кулеба 11 листопада анонсував участь японських спеціалістів у розмінуванні українських територій.

Зазначимо, що у жовтні уряд Японії у відповідь на анексію окупованих територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей України запровадив додаткові санкції щодо рф. Вони стосуються понад 80 громадян та 9 організацій країни-агресора. 

Читайте також: Україна отримала від Сполученого Королівства ракети Brimstone 2.

Реклама Google

Telegram Channel