Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Морок не втрачає сили: у селі на Волині відкрили нову церкву упц мп

Вплив москви через церкву у час війни - резонансна проблема.

Фото bug.org.ua.

Морок не втрачає сили: у селі на Волині відкрили нову церкву упц мп

Відомо, що духовну споруду звели на приватній ділянці у селі Сусваль Володимирського району без жодних дозволів і погоджень. А на відкритті була навіть директорка школи

22-го листопада у селі Сусваль відбуло офіційне відкриття та перша служба у новозбудованому храмі української православної церкви московського патріархату в селі Сусваль Оваднівської громади Володимирського району. Привели навіть школярів. Про це інформує видання «Буг».

Церкву збудували за рік, вона невелика, але має куполи. На першу службу до новозбудованого храму прийшла й директорка місцевої школи, разом з вчителями, які забрали з собою школярів. Які, замість навчання, мали вислуховувати пропаганду у церкві московського патріархату. Про це БУГу стало відомо з власних джерел.

На першу службу до новозбудованого храму прийшла й директорка місцевої школи, разом з вчителями, які забрали з собою школярів. 

Інформацію про відкриття храму УПЦ МП підтвердив і голова Оваднівської громади Сергій Панасевич. Він зазначив, що ніяких дозволів на будівництво нової церкви громада не давала, до нього з цією ініціативою ніхто не звертався. Ділянка під церкву знаходиться у приватній власності, з цільовим призначенням під будівництво житла.

«До мене ніхто не звертався і не попереджував. Там всі процедури,я кі можна було порушити, були порушені. Церква нова збудована на приватній ділянці без дозволів, без погоджень», – зазначив голова громади.

Церкву збудували за рік, за чий кошт – невідомо. Сергій Панасевич припускає, що навряд чи 30-40 мешканців села, які є прихильниками московського патріархату, могли звести храм за рік власним коштом без сторонньої допомоги. Тож питання, хто це фінансує і за чиї кошти звели нову церкву у селі, лишається відкритим?

Інформацію про залучення школярів замість уроків у школі на богослужіння в церкві, що є часткою РПЦ, перевірятимуть правоохоронці.

Під час першої служби, яка розпочалась о 8 ранку, чергував наряд поліції. Людей прийшло не багато, всі помістилися у храм. Якихось протистоянь чи заворушень не відбувалося.

Читайте також: два роки тому у цьому селі стався скандал: «Побійтеся Бога! У селі Сусваль священник УПЦ (МП) не пустив похоронну процесію у храм»

«У монастирі Рівненщини розповіли, що перевіряло СБУ (Відео)»

«Доспівалися! СБУ проводить обшуки у Києво-Печерській Лаврі»

Реклама Google

Telegram Channel