Досі продукція місцевого ВАТ «Нововолинський хлібозавод» була однією з найдешевших в області...
Досі продукція місцевого ВАТ «Нововолинський хлібозавод» була однією з найдешевших в області
Алла ЛІСОВА
Хоча підприємство зазнавало збитків від випікання масових сортів хліба, які за минулий рік склали 93 тисячі гривень, вони компенсовувались за рахунок булочних та кондитерських виробів. У кінці січня нового року хлібопекарі шахтарського міста змушені були вдатися до непопулярних кроків, збільшивши ціну на хліб. Якщо раніше за буханець найпопулярніших сортів — «Островецького» (0,650 кг) та «Збручанського» (0,600 кг) платили по 1 гривні 65 копійок, то тепер доведеться викласти на 30 копійок більше, хліб «Урожайний» (0,800 кг) коштуватиме 2 гривні 85 копійок. Враховуючи потреби найбідніших верств населення, ціну хлібини «Домашньої» (0,680 кг) збільшено лише на 15 копійок, і тепер вона коштує 1 гривню 80 копійок. Як сказала директор ВАТ «Нововолинський хлібозавод» Іраїда Кочулап, в першу чергу причиною подорожчання хліба стало значне зростання цін на борошно, яке до недавнього часу виділялось з держрезерву. Якщо раніше за його вищий ґатунок платили 1 гривню 25 копійок, перший — 1 гривню 13 копійок, то останній раз довелось викладати 1 гривню 70 копійок, і тепер мова ведеться про ціну майже 2 гривні за кілограм. Свій негативний відбиток на рентабельність хлібобулочної продукції наклало також зростання цін на газ, електроенергію, пальне.