Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На дверях портрет Кіріла, книжки про росію: деталі обшуків в монастирі упц на Волині

Фото Суспільного.

На дверях портрет Кіріла, книжки про росію: деталі обшуків в монастирі упц на Волині

Кажуть, на обшук очікували

У Миколаївському Милецькому чоловічому монастирі Володимир-Волинської єпархії, що в селі Мильці на Волині, 7 грудня СБУ провели обшук.

Як розповів Суспільному намісник монастиря архімандрит Леонтій (Бурко), перевіряли усі приміщення, монахи на обшук очікували.

Журналісти побували на території монастиря, у якому відбувався обшук.

 

 Вхід на територію монастиря був відкритий. На храмі – таблички російською.

Монахи, які погодилися поспілкуватися, але не на камеру, розповіли, що до дій правоохоронців ставляться з розумінням. Архімандрит Леонтій говорить: до монахів СБУ під час перевірки ставилися толерантно. У його особистому кабінеті над входом — портрет росіянина Кіріла (Гундеєва).

Десь його хтось подарував, що я мав його ховати?! 

«Кирила... Десь його хтось подарував, що я мав його ховати?! Життя моє було зв'язане з Росією, мене там «рукополагали», благословляли патріархи, я на них сьогодні не маю плюватися. Для мене, як монаха, усі люди – діти Божі, до всіх ставлюся однаково, навіть до ворогів. «, – сказав монах.

Наразі в цьому монастирі живе 30 людей, – говорить намісник монастиря. Серед об'єктів перевірки – бібліотека, де виявили книги про росію як нову імперію, літературу з вихвалянням російських солдат та інші.

 

 На місці силовики ситуацію не коментували. Речниця СБУ в області Іванна Поліщук розповіла, що правоохоронці перевіряли присутніх у монастирі та наявність заборонених предметів. «Заходи проводяться в межах системної роботи СБУ протидії підривній діяльності спецслужб Російської федерації в Україні», – зазначила речниця.

Реклама Google

Telegram Channel