Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Супутник українського виробництва вийшов на орбіту Землі

Фото: universemagazine.com.

Супутник українського виробництва вийшов на орбіту Землі

Апарат застосовуватимуть для моніторингу в галузях сільського та лісового господарства

Український супутник групи EOS SAT компанії Макса Полякова вийшов на орбіту на ракеті-носії Falcon 9 компанії SpaceX, передає «Дивогляд«.

Розробник оснастив апарат потужним двигуном української компанії SETS (Space ElectricThruster Systems).

Супутник має дві високоточні камери DragonEye від українсько-південноафриканської компанії, що займається виробництвом космічної оптики DragonflyAerospace. Організація Flight Control Propulsion забезпечила компанії Полякова 3-D друк деталей та виготовлення елементів корпусу.

Супутник EOS SAT може відстежити від 1 млн кв км щодня, використовуючи 11 агроорієнтованих діапазонів. Фахівці відмітили, що апарат стане допомогою агробізнесу в контролі росту культур, а також зможе виявляти спеку, холод, нестачу води, поширення бур’янів, напади шкідників та інші проблеми, що несуть загрозу посівам. Це дозволить агрокомпаніям зменшити використання палива та виключити необхідність у додаткових перевірках полів.

Супутник EOS SAT може відстежити від 1 млн кв км щодня, використовуючи 11 агроорієнтованих діапазонів.

Варто відмітити, що цей супутник став першим з семи супутників групи EOS SAT. Очікується, що решта вийдуть на орбіту у 2023-2024 роках, а вже у 2025-му група повинна відстежувати площі до 12 млн км щодня.

Читайте також: Відтепер на водійські права треба складати три іспити.

Telegram Channel