Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Різдвяна служба ПЦУ в Лаврі є продовженням шляху, який розпочав Порошенко, здобувши Томос про автокефалію, – депутати «Євросолідарності»

Христос рождається! Славімо Його!

Фото eurosolidarity.org.

Різдвяна служба ПЦУ в Лаврі є продовженням шляху, який розпочав Порошенко, здобувши Томос про автокефалію, – депутати «Євросолідарності»

За словами обранців, до богослужіння долучилася велика кількість українців, які змогли відчути атмосферу торжества правди, справедливості та Божої благодаті

Різдвяне богослужіння Православної Церкви України в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври є відновлення історичної справедливості для православних вірних України, яке ми змогли досягнути завдяки Томосу про автокефалію. Про це заявили народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький та Михайло Бондар, які були присутні на історичній літургії.

 

«Сьогодні справді визначний та історичний день – вперше українська церква, Православна Церква України повертається в Лавру. Дуже приємно було бачити таку велику кількість людей на території Києво-Печерської Лаври – українців, які раділи, що вони спільно з українською громадою, спільно з українською церквою протистоять «русскому миру». Блаженніший Епіфаній неодноразово в своїй промові про це говорив і це підкреслював, згадуючи і українських воїнів, і той шлях, який пройшла церква на шляху відродження», – зазначив Микола Княжицький.

Очевидно після створення української церкви будь-які філії московської церкви в Україні мають бути заборонені, а всі українські святині мають бути передані українській церкві.

«Безумовно всі згадували, що саме в ці дні ми відзначаємо річницю отримання Томосу, який ми отримали завдяки п’ятому Президенту України Петру Порошенку, Святійшему Патріарху Варфоломію і всім українцям, які боролися за отримання Томосу і незалежність української церкви століттями. Маємо продовжувати цю справу», – додав він.

«Очевидно після створення української церкви будь-які філії московської церкви в Україні мають бути заборонені, а всі українські святині мають бути передані українській церкві», – наголосив Княжицький.

Михайло Бондар підкреслив, що українці століттями чекали можливості повернути українську церкву до провідної святині нашої держави.

«Києво-Печерська Лавра є однією з головних православних святинь України. Століттями наш народ виборював право повернути рідну мову до цих священних стін. Сьогодні по-справжньому історичний день, який продовжує справу відновлення духовної незалежності України, закладену під час отримання Томосу про автокефалію, за президентства Петра Порошенка», – сказав він.

 

«Та кількість вірних, які сьогодні долучилися до богослужіння, вчергове доводить всім скептикам, що лише Православна Церква України є по-справжньому українською церквою. А московським фсбшним попам дорога лише до росії. Маємо продовжувати боротися за нашу церкву і нашу державність», – додав Бондар.

«Щиро вдячний митрополиту Епіфанію за велику увагу в промові до наших захисників. Саме завдяки героїчній боротьбі наших Збройних Сил, ми сьогодні змогли відсвяткувати Різдво у вільному Києві», – резюмував народний депутат.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Джерело: Офіційний сайт «Європейської солідарності».
Telegram Channel